Skip to main content
  • 30.11.2014.

Novi serijal Drum & Bass partija u Rijeci

Neurophase je novi serijal drum & bass partija pod vodstvom nama dobro znanih Injected – Kane & Mole.

Piše: 

U petak, 5.12. Neurophase se održava u riječkom Stereu, a gostuju Kodin iz Zagreba, trojac Sinister Vision iz Šibenika, te pokretači projekta, riječki Kane i Mole. Ulaznica je 30 kn, a mi troje sretnika slučajnim odabirom nagrađujemo sa po jednim upadom. Potrebno je u FB komentaru ispod članka napisati odakle dolaze Kane & Mole. Dobitnike objavljujemo u petak do 14h.

Kodin je poznati hrvatski drum & bass producent i DJ. U rano doba svoje mladosti počinje se zanimati za produkciju i od tada eksperimentira i proučava elektronsku glazbu. Jedan je važnih organizatora nedavno održane prve hrvatske DNBKonferencije na kojoj su sudjelovali predstavnici hrvatskih drum & bass kolektiva.

Trenutnim težištem svoje produkcije osvrće se na različite žanrove, ali uglavnom na neurofunk, techstep i minimal drum & bass stilove koji ga je privlače na sentimentalno drugačiji način nego ostali i to zbog njihove masivne energije, te mogućnosti modeliranja zvuka do nezamislivih granica. No, još uvijek u njegovim uradcima čujemo i ponešto trip-hopa, funk-a, breakbeata, hip-hopa, ali i psihodelije, čijim je utjecajima i obilježena njegova produkcija. Njegove pjesme se mogu pronaći u mixevima raznih domaćih i stranih DJ-a.Svoju kvalitetu dokazuje i prvim hrvatskim drum & bass izdanjem na vinylu 2007. godine za britanski Ascenzion Records pod nazivom “Girl In A Delirium“. Godine 2009., izlazi i EP za talijanski label Subculture Music. Trake je izdavao još i za Mindtech Recordings, američki Ammunition Recordings, britanski Close 2 Death Recordings te nizozemski Break-Fast Audio.

Njegov prvi produkcijski drum & bass nastup uživo bio je 2005. godine na Confusion Nucomers Night u Močvari, a nastupao je i na raznim festivalima, večerima elektroničke glazbe, te dugim događajima širom Hrvatske. Neki od poznatijih su Outlook Festival, DirtyBeatz, Confusion, Pistolero, Terraneo Festival, Seasplash Festival, Crews Connected (AUS), Drumwise (SLO), Seasplash Summer Club, Samodajedramenbejs, Aquarius, Medika, Tvornica, itd.

Wiliam Sime Bilic, Pasko Bisaku i Tin Spahija iz Šibenika koji zajedno čine „Sinister Vision“, veliki glazbeni trojac. Rade na velikom Drum and bass i Neurofunk projektu i koncentrirani su na onu tamniju stranu takvih žanrova. Nakon što su sa svojim uratcima kao Rift Project pustili oznaku i u „Dubstep“ glazbenim vodama, migrirali su u nešto brže vode.

Ne tako davne 2011.g. proslavili su se s trakom „Suck My Turret“ koja je tri mjeseca bila top na repozitoriju Topdub.comuradaka. Posvećeni radu brzo su napredovali i do kraja 2013.g. ispalili su dva EP-a za Biophaze Record. Do sada su pohodili mnoga zbivanja, a u Rijeku dolazi Wiliam Sime Bilic pokazati svoje plodove umijeća i na Vama je da procijenite koliko su oni zanimljivi.

Injected nastaje 2010. godine, pod čijim imenom se kriju dvojica drum & bass entuzijasta Kane & Mole. Producenti su drum & bassa, 2012. godine izdaju LP „Audio injection“ za Biophaze Records. Imaju i izdan remix od izvodača Vazteria X – Just Scream (Injected remix) za Yes Mate Recordings. Najveći utjecaj na njih imaju producenti poput: Audio, Spor, Noisia, Hedj, no također su pod utjecajem metala: Korn, Machine Head, Slipknot, Deftones. Kad su za DJ pultom preferiraju puštati neurofunk i techstep drum&bass.
 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2