Skip to main content
  • alt

Preglup i Pregluplji… samo su dvije stvari bezgranične

Nemojte se osjetiti starima sada ali “Glup i Gluplji” je izašao 1994. Da, tako je! Plesali smo na Spajsice, rođen je Justin Beiber i umro Bukowski (slučajnost?).

 
Ovaj slijedeći podatak je u potpunosti nevažan za tekst ali to je i godina u kojoj je muškarcu osuđenom za umorstvo omogućeno novo suđenje jer su 4 člana porote konzultirala ouija ploču (wow… stvarno?!).
 
Ako su vas do suza nasmijala dva momka u narančasto plavom tandemu na black tie eventu koji su se, zbog određenih tjelesnih tekućina i odlične ideje da auto zamijene motorićem, zamrzli zajedno, onda si odmah sad rezerviraj jednu večer jer su opet ovdje. 

alt

 
Nakon točno dva desetljeća bratski scenaristički duo Peter i Bobby Farrelley odlučili su ponovo okupiti staru ekipu uz neke dodatke. Da se ne morate derati spoiler aleeeert i pokrivati oči očajnički stiščući x nećemo vam govoriti detalje već samo glavni zaplet koji ide ovako. Harry Dunne (Jeff Daniels) treba bubreg i saznaje da ima dijete. Kako mora poči na putovanje odlazi u bolnicu po Lloyda Christmasa (Jim Carrey) koji je u komi od kad ga je Mary odbila i priča se zapliče. 
 
Još jednom ćete doći do one točke kada vam je toliko neugodno zbog nečije gluposti da ne znate biste li se smijali ili svrnuli pogled. Zašto je svijet zavolio Lloyda i Harryja? Producent Charles B. Wessler koji je radio s braćom Farrelly više od 20 godina na filmskim klasicima poput There Something about Mary, Stuck on You i The Three Stooges komentira zašto je film bio pun pogodak: „Radi se o tome da su Lloyd i Harry prestari da bi bili toliko glupi, a opet nekako uspijevaju preživjeti u ovom opasnom svijetu.”

alt

 
Stoga, osjećaš li da ti treba malo nevine bezbrižne zabave, pokoji smijeh od kojeg imaš trbušne kao Steven Segal, i generalna pauza od svega na što ti um bježi, napiši nam u komentarima ispod članak koja ti je najdraža scena iz originalnog prvog nastavka Glup i Gluplji i u petak oko podne navrati vidjeti jesi li baš ti spremio u džep 1×2 karte za projekciju u CineStar Avenue Mallu. Do petka ostanite nam sretni i nasmijani. Život je lijep! Više ili manje lijep ako si glup? Oko toga još vijećamo… Uživajte!
 
 
sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop