Skip to main content
  • 9.07.2019.

After Beach Session u makarskoj Bubi – Miss Mavrik i Yakka

Da, hvala. Gdje? U Buba Baru Makarska. Zaštićen u zelenoj džungli ugode, kratak skok od plaže i pod budnim masivom Biokova sjedi skriveni plesni dragulj Makarske, beach bar koji s tobom uz noći, sada u after beach serijalu, živi i dane.

Piše: 


Pa kreneš u jutarnju šihtu umakanja u more i kada se plaža zagužva skupiš svoje ručnike, torbe, kremice i šešire, nabiješ sunčane na nos i odšećeš se u popodnevnim satima na nešto hladno, sočno i osvježavajuće. Renovirani, prekrasan i glasniji no ikad, Buba Bar te poziva svakoga dana oko 14 sati na after beach partije sa svojim sjajnim rezidentima.

Specifično se sada osjeti i pozvanim na prekrasni session opuštanja, relaksacije i glazbe u subotu 13. srpnja, koja stiže s posebnom poslasticom za uho uz mančestersku kraljicu pulteva Miss Mavrik i domaćeg nagrađivanog majstora Yakku, a after beach session zvučnike pali od 3 popodne do 9 uvečer, uz besplatan ulaz.

Miss Mavrik (Toolroom,KMS Records, Baroque) djetinjstvo je ostavila na ulicama Manchestera i uz zvuke piratskih radio postaja, na kojima tone u house. 2009. već završava drugu Ibišku sezonu dok simultano drži rezidencije u Istambulu, Rimu, Londonu i Madridu, a širi se i na podije Pache, The Egg kluba, Club Kapita i 360 kluba. Nakon uspješnih početnih izdanja na Toolroomu,  Prozaic Recordsu i Baroque Recordsu nastaju i vlastiti eventi kršenja progresije vremenske linije "Rewind" i postaje regularni dio m20 radija i londonskog underground radija Unknown FM, da bi se uskoro lice našlo i u TV programu i na naslovnicama časopisa. Alias utjelovljuje esenciju onoga što kuca unutra – sasvim ležerni cool i samopouzdanje jedne neovisne individue koja se ne zamara previše pravilima.

Yakka (Cruise Music,King Street,Pacha) je na sceni već 10 godina te je utisnuo svoj pečat u zvučno originalnim izdanjima i remixevima. Na osobnoj piše Domagoj Jakić i ovaj žanrovski klizač zapleo se u čitav spektar elektroničkih izraza pa ga možemo zateći u svemu od sporijeg i mirnijeg uranjanja u deep house, preko energičnog, veselijeg funky/disco/jackin housea pa sve do mračnog opskurnog progressive zvuka te dijamantno tvrdog tech housea. Glazbeni stil je rezonirao s odličnim labelima tako da su izdanja pronašla dom na etiketama Pacha, King Street, Cassa Rossa i manjim jackin/disco orijentiranim labelima poput Cruise Musica.

Ova prva izdanja završavaju visko na Traxsource i Beatport ljestvicama te otvaraju vrata za suradnje, između ostalih, s Barbarom Tucker, DJ PP-em, Adrianom Hourom, Angelo Ferrerijem i Demuirom. Ovaj član delegacije koji je s hrvatskim izaslanstvom predstavio domaću scenu na Paris Electronic Weeku, 2018. izdaje i svoj debitantski album After Beach za Cruise Music.

FB EVENT: After Beach Session w/ Miss Mavrik • Yakka

Pa dođi na After Beach Session ove subote (od 15h), sve dane koji joj prethode i čitavo ljeto dok predjesen ne zatvori podij i šank. Buba te čeka, Buba ti se veseli!

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2