Skip to main content

Andrea Ljekaj u Mastersu!

Zaustavi li te dromomanija potrage za zvukom ispred Maksimirske 132, našao si što si tražio. Stojiš ispred Mastersa željan beata. Nečije želje zapovijedi su drugih.

 
Master je onaj koji je nadišao razinu običnog učenika, uzeo vještine, izbrusio ih, naoštrio i ispolirao iskustvom i entuzijazmom, ne bi li na van dobio destilat mjesta bez zadrški, pretvaranja ili lažnog elitizma mondenog. Kao najglasniji zagrebački underground podrum kao misiju proglašava želju da se osjećaš kao kod kuće. Otvorenog uma i otvorene žanrovske lepeze koja luta elektroničkim krajobrazom, Masters ovoga puta pod jedrima Sindikata prima majstorstva našeg domaćeg Andree Ljekaja. Andrea je tip kojeg simultano inspirira glasna kakofonija kluba, ples stroba i tišina šume, a 2014. pozdravio je rodno tlo ne bi li se usirio na ulice grada koji je na ruševinama jednoga zida sagradio sasvim novu eru zvuka, Berlina.

 
Gospodin Ljekaj kao svoju maksimu drži kvalitetu pa su u ovom momentumu nastala sjajna izdanja kao "Above Humans" i "Mantra" na Get Physical Musicu i Save Us Recordsu, kao i naramci izuzetno uspješnih remixeva koje si mogao loviti između ostalog i u Boiler Roomu i na BBC Radio 1. Za njegov groovy, euforijom natopljeni, energični zvuk ruke u pljesak sklapaju veterani scene kao Luciano, Damian Lazarus, M.A.N.D.Y., Maceo Plex, H.O.S.H., Steve Lawer, dok ga internacionalni raspored gaža vodi za pulteve Dubaia, Ibize, Londona, Berlina, Hamburga, Venecije, Kiela, Ljubljane…

 

 
S naizgled mračnom sposobnosti natruha dogovora sa Sotonom da ti dan traje duže no običnim smrtnicima, uz uposleni binacionalni raspored Andrea ipak pronađe vrijeme koje ljubomorno čuva za ljubavnice mašina u studiju, pa si nedavno mogao upecati i fenomenalan remix "Mangrooveova Preludija". Tekst Željke Veverec i aranžman Tonija Starešinića dobio je preinaku u neobičnoj kombinaciji, nježne vokalne hipnoze s kojom odlutaš u neko kišno sjetno jutro uz neumorni beat koji drži vječno goreću baklju optimizma, a Andrein zvučni potpis dobio je i Alex Lariouv "Time Against" koji živi u kvartu 123 BPM-a, dok za matični Save U label nastaje remix Brian Cidove "Division" trake, samo da bi krajem rujna u audiosferu skoknuo i vlastiti "Over & Over" EP uz tri trake, gdje se naslovnoj pridružuju još i "July Forth" i "Toronto".
 
Andrei se za pultom kao podrška s kućnog praga pridružuju i momci iz Mastersova Sindikata – Mate Čeko, Denis Beifuss i FM.

 
FB EVENT: Sindikat w/ Andrea Ljekaj
 
Domaća krv, berlinske ulice, globalni remixevi, Tako se to radi kada se radi kako treba! A tebi? Što tebi treba? Jedna petak noć na flooru Mastersa uz beskompromisnu struju u zvučnicima! Pa idi pa vidi… i čuj, i pleši!
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2