Skip to main content

Audiometrika zadovoljstva i boje zvuka

Mjerenja, premjeravanja, vaganja i odvagivanja, menzure, uređaji i uzlazna putanja poboljšanja, kao i izlazak iz dijakromatskog svijeta svakodnevice u eksploziju boja na flooru. Sve ovo nosi vikend u Savskoj.

 
Cadenza tako sjedi na broju 141 kao sigurno utočište za hodočasnike elektroničkog, kao vidikovac svega što je moguće. Tijelo, tijekom tjedna vezano za uredski stolac ili nosa zakopanog u knjigama, počinje sakupljati paru nedostatka slobode. Gomila se i gomila dok ne zapišti kao bakin čajnik. Da svi kalendari svijeta nestanu u jedan dan u opskurnoj distopijskoj nezogdi, znao bi kada je vikend. Osjetiš ga kako ti vibrira kroz kosti, kako tetive mole da kroz njih proteče ton.

 
Metrika mjeri, mjeri razmak između mjesta na kojem si bio i onoga kamo smjeraš, razlama uspjeh na jednake manifestacije istog, u ovom slučaju užitka u glazbi koji se mjeri samo emocijom pri pojačavanju decibela i uzdizanju BPM-ova iz gradske buke. Tako jedna od metrika, Audiometrika, 11. prosinca vadi svoju aparaturu ponad podija Cadenze uz Maryja i J. Jaya. Maryja si u raljama elektroničkog mogao uhvatiti već u trenu začeća, oh tako davne 1989. S lokalnog proširio se i na regionalno jednako dobro vladajući pultom i studijskom opremom. Ponosni otac dva labela, Audiometrica i Soul Accessa poziva te na još jedno uzimanje mjere užitku uz bok s Josipom Pavlovićem koji stoji iza aliasa J. Jay.

 
U subotu, 12. prosinca, crno-bijeli svijet dobiva nijanse duginog spektra, auditrono preuređenog i manipuliranog električnim nabojima koji jure pod rukama Martyna Doxa i Anthonyja Locomotiva. Glazba daje tvojim danima boje koje ne možeš objasniti riječima, one čak ni nemaju ime. Kako da objasniš boju stroba na nečijem nasmijanom licu ili boju jutra u kojem se budiš sretno umoran nakon što si komad sebe ostavio na podiju s onima koje voliš? Colourful započinje oko desetke i s hladnoće ulica zove te u topla njedra Savskog gnijezda.
 
Oba dana upadaš za 20 HR novaca i čim skineš jaknu čekamo te s medicom da zagrijemo krv i šibnemo je u mišiće. Trebat će ti! Dođi, vidi, slušaj, pleši, uživaj, živi, zato si ovdje!
 
sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop