Baner

Berlinčanka Cinthie u Tunelima ispod grada Rijeke

Četvrtak, 07 Ožujak 2019

Sve u ovom beskrajnom svemiru i postojanju događa se samo na dva načina - putem nezaobilaznosti nužde i igre slučaja. No dok je nužnost pozitivistički provjerljivi strogi kostur koji omogućuje postojanje, slučaj postojanju daje smisao.


Možeš planirati do zauvijek, no nikada nemaš sve varijable i najbolje stvari događaju se slučajno. Upravo tako nastao je i Random koncept koji će u petak, 15. ožujka, u Rijeku iz Berlina na noć glazbe dovesti Cinthie. Random concept nastao je upravo kao ekstenzija i pipak razgranatog kulturno glazbenog programa Das Tunnelprojekt-a, a domaćini Randoma, one n, Roland i Fisherman s Friend, služe i kao pult potpora.


 
Tamo pod stopalima domaćih smjestilo se opskurno ugodno podzemlje i rasplesanome tebi savršeno prilagođen dualni sustav kluba Tunel ispod pruge i Das Tunnelprojekt-a 3.30 kao drugog dijela sustava smještenog ispod grada. Ovaj alternativni grad ispod grada poslužio je kao gorivo za beskonačno mnogo legendi i maštarija, no istina je povezana s povijesnom povuci-potegni igrom u hvatanju najboljih strateških pozicija što je rezultiralo time da je grad na Rječini kroz posljednje stoljeće promijenio 6 država.Tuneli ispod grada su nastali 30-ih godina prethodnoga stoljeća kada su Talijani izgradili ove strukture pošto je Rječina dijelila ne samo dva grada već i dvije države. Tuneli su se kasnije pokazali praktički neosvojivima, zasebni podzemni grad koji je mogao funkcionirati i pružati otpor u doba okupacije, da bi danas bili prenamijenjeni u prostor slobode, kreativnosti i kulture koju voliš i poznaješ.Ova rođena Berlinčanka, radoholičarka, mama i žena koja u berlinskom podzemlju vrti od 90-ih, povezana je s 803 Crystal Grooves, Beste Modus, Unison Wax, Beste Freunde i WE_R HOUSE labelima. Specifičan zvuk mješavine klasične tradicije i suvremenih pritoka housea i techna učinili su je jednom od najzanimljivijih berlinskih figura i odjeknuli diljem svjetskih klubova pa je se nerijetko može zateći kako kofere navlači gradovima poput Pariza, Londona, Amsterdama, Barcelone, Stockholma, Seoula, Osake... Veliki komad vremena posvećuje i izgradnji vlastitog studija u koji je uvela neke od najboljih vintage ritam mašina i sintesajzera, stvarajući raj za u glazbu zaljubljene tehnofile.Uz Diega Krausa, Eda Herbsta i stevn.aint.leavn-a, Cinthie čini Beste Modus / Beste Freunde kolektiv, a vodi i Unison Wax i We-R House kolektiv, uz svoj vlastiti 803 Crystal Grooves, koji će u nadolazećem razdoblju postati glavna platforma za osobna izdanja. No ne staje ni s izdavanjem na drugim labelima - poput izdanja na Will Saul-ovom Aus Music-u koje se pojavilo u studenom 2018. godine. Kriške vremenske pite svestrane žene odlaze i na Elevate Berlin kao kombinaciju labela, kolektiva i fizičke trgovine pločama u Friedrichshainu, te na tjednu radio emisiju Beste Muzik koja jaše na radio valu Radio Fritza.Pa tako das tunelijeri i tunelijerčanke upadaju za 60 novaca na dan eventa, dok do tada mogu za 40 svoje karte ugrabiti putem guest liste za koju se mogu javiti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Idi pa vidi, dođi i pleši - dolje u podzemlju, daleko od logika dnevnih nadzemničara koje često nemaju veze s pravim vrijednostima, jer ekipa Das Tunnelprojekt-a zna da je svjetlo koje te golica s njegova kraja zapravo - glazba.

FB Event:

https://www.facebook.com/events/383834212166462

Berlinčanka Cinthie u Tunelima ispod grada Rijeke