Skip to main content

Berlinski upitnik – B-Parade ili Love Parade

Budućnost slavnog Love Paradea u Berlinu još uvijek je nepoznata. Hoće li se nova smotra elektroničkih glazbenika održati u srpnju iduće godine još uvijek je pod znakom upitnika. Gradski čelnici dobili su ponudu i druge organizacije da naprave novi event pod imenom B-Parade.

Piše: 

B-Parade je projekt Ralfa Lipusa koji traži licencu do 2011.g. te je nagovjestio da već posjeduje sponzorski budžet od 1,8 miljuna dolara za organizaciju događaja. Love Parade je tijekom zadnjih godina naišao na niz organizacijskih teškoća a Berlinski čelnici nisu dali dozvolu za organizaciju istog zbog nedostatka financijskih sredstava i u strahu da će im clubberi tijekom godina uništiti okolinu glavnog gradskog trga.

Još na početku ove godine, LP su potresli novi skandali jer je njegov utemeljitelj Dr. Motte otišao s mjesta direktora a njega su slijedili još dvojica kolega. Novi šef Rainer Shaller sada je naišao na niz problema. Uz to postavlja se pitanje koliko je duboko Love Parade zakoračio u komercijalne vode, jer ako je ipak sve stvar komercijale tada B-Parade koncept će definitivno odnijeti pobjedu kao novi underground pokret u Berlinu. Konačna odluka, o tome tko će dobiti licencu za iduću godinu trebala je biti donešena 31. listopada, no prolongirana je za kraj studenog. Odiseja se nastavlja…

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web