Skip to main content
  • 2.01.2018.

Billy Nasty u programu Samo Techno stiže do Boogaloo kluba

Legendarni klub Boogaloo jednostavno ne usporava, već za prvi vikend svježe otvorene 2018. godine priprema još jedno u nizu gostovanja, gdje nakon petka i svirke Future Scope rezidenata u subotu za pult stiže Billy Nasty.

Piše: 

U petak 5. siječnja navratite do kluba Boogaloo kada vas sa novom dozom elektroničkih zvukova čekaju Edy C, Shipe i Matya. Klub je u 2017. ugostio veliki broj inozemnih renomiranih DJ-a, a domaće snage Boogaloo-a također su uvijek bile tu prisutne i samo dodatno pojačavale kvalitetu programa. Bit će ovo odlično zagrijavanje za subotu pa kada u ponoć otkuca sat ti budi na podiju kluba i ugodno se smjesti pred zvučnike i pleši dok te noge drže. Do 1 sat iza ponoći upad je FREE.

[Event]


Za subotu 6. siječnja na malom flooru kluba ima mjesta za Samo Techno gdje glavni pripovjedač istoga biti će Billy Nasty.

"My Name is Billy Nasty, I've been DJing for the last 25 years, I own a record label called Tortured Records and I travel the world banging out techno to clubbers who are bored with the usual shit!"
Tako će se u jednoj rečenici predstaviti jedan od poznatijih londonskih techno DJ-a i producenata. Pet godina nakon što je kupio svoje prve gramofone, 1990., započela je njegova karijera poznatog i priznatog DJ-a. Tada je, naime, pozvan da bude resident DJ The Brain cluba u Londonu sa Steveom Bicknellom. 1991. dobija ponudu da snimi svoj prvi mixani CD, "Journeys of DJ" (vol 1 mixed by Billy Nasty) kojim je i krenula danas poveća serija izdanja "Journeys of DJ" i tako ulazi u Guinessovu knjigu rekorda kao DJ koji je prvi u povijesti izdao mix za komercijalnu upotrebu. Godinu dana kasnije, krenuo je na turneju po Japanu s grupom St. Ettienne. Dijelom zahvaljujući i toj turneji postaje poznat izvan granica Velike Britanije i počinje svirati širom svijeta.
{youtube}8ZJqUr163bI{/youtube}

1993. osniva svoju agenciju Theremin Management koja se brine kako za njegov booking, tako i za booking još nekih poznatih i manje poznatih DJ-a. Preko Theremina se trenutno mogu bookirati Adam Beyer, Marco Carola, Cari Lekebusch, Daz Sounds, Umek i mnogi drugi. Tijekom godina, uz mnoga priznanja za odlične setove po klubovima, Billy je bio nominiran za razne nagrade, npr. za najboljeg DJ-a i najbolji BBC1 Essential Mix Muzik awards 1996. 1998. proglašen je drugim najboljim DJ-em u Nizozemskoj (poslije Svena Vaetha) i konstantno je medju top 100 svjetskih DJ-a po pisanju raznih muzičkih časopisa. Nastyjev prvi izlet u producentske vode, započeo je remixom St.Ettienneove stvari "Join Our Club" (indie-pop). Nakon toga sudjelovao je u mnogim projektima, pod različitim imenima. npr. s Dave Wessonon, pod imenom Shi-Take izdavao je za Zoom etiketu i pod imenom Vinyl Blair sa Steve Dubom (budući Chemical Brothers) za Leftfieldovu Hard Hands etiketu, s kojim je radio kasnije i remixeve za Howie B-a i Gravediggaz (hip hop).

Sljedeći logičan korak za Billy Nastyja bio je otvaranje vlastite izdavačke kuće što je i ostvario početkom 1997, a nazvao ju je Tortured Records. Nešto ranije i Adam Beyer je pokrenuo svoj Drumcode i suradnja izmedju te dvije kuće je ubrzo uslijedila, tako da je i Beyer počeo izdavati za Tortured, a ako se Billyja pita koje su mu etikete iz tog perioda najdraže odgovorit će – Drumcode i Zenith. Tortured Records postala je jedna od najboljih britanskih techno etiketa i za nju su izdali izmedju ostalih, i Cari Lekkebusch, Marco Carola, Gaetano Parisio-Gaetek, Craig Walsh, The Advent, Daz Sounds i Mark Williams. Naravno, tu je i Billy Nasty pod pseudonimima Barb Wired, Pomegranite i Kamarflarge.
{youtube}0pk9_ef1qic{/youtube}

Izdaje pod raznim imenima jer "kada ljudi ne znaju tko je to napravio, sude prema onome što čuju, a ne prema onome što znaju o određenom producentu. Bitan je zvuk, a ne ime." 2000. godina bila je vrlo značajna za Tortured Records, budući da je izašao Torture Chamber volume 1, mixed by Billy Nasty, svojevrsna kompilacija Tortured Recordsa koja je promovirana četveromjesečnom turnejom Billy Nastyja s ostalim DJ-ima te kuće po SAD, Kanadi i širom Europe. Krajem 2000. Billy je pokrenuo novu etiketu Electrix čija je ideja jednostavna – da opskrbljuje DJ-e kvalitetnim electro i experimentalnim materijalom. Prva dva izdanja bila su Umekova (pod imenom Zeta Reticula), treće je The Adventovo, a četvrto Marca Baileya. Pozitivne reakcije na ta izdanja dobio je od mnogih DJ-a, između ostalih i Laurenta Garniera.
{youtube}x6ce2lpv6E8{/youtube}

Sredinom 2000-tih dolazi do tranzicije techna u minimalniji zvuk, prodaja ploča drastično pada pojavom digitalnih servisa i tu Billy odlučuje zatvoriti svoj striktno techno label Tortured. Pauza je trajala punih 8 godina i 2013. Billy ponovno pokreće svoje vinyl labelove Tortured i Electrix, ovog puta otvarajući vrata i mladim nadolazećim nadama kao što su Mark Broom i Paul Mac.

Kao britanski ambasodor techna Billy se fokusirao na svoj DJ rad i do dan danas ostao vjeran vinilima bez kojih ne prolazi niti jedna njegova svirka. Doživotni je rezident na Bloc festivalu, jednom od najprogresivinijih techno festivala u svijetu, a čest je gost i na Awakenigs eventima u Nizozemskoj. Manji klubovi njegova su specijalnost, jer tamo istinski može prezentirati svoj beskompromisni underground techno zvuk.

Line up još čine CET i Teo Zver, upad do ponoći je 40kn, a poslije 50kn.

[Event]
 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2