Skip to main content
  • 7.05.2018.

Brian Cid premijerno u Hrvatskoj zatvara sezonu ovog kluba…

Ugledni DJ i producent, čije se trake nalaze na popisu najrelevantnijih i najvećih svjetskih diskografskih kuća koje njeguju deep house, techno i progresive house, dolazi iz četvrti Brooklyn u New Yorku.

Piše: 


Poznati američki DJ Brian Cid gost je na Opposite večeri Lawrence Kleina na završnom partyu sezone u subotu 12. svibnja u Kuglani, a šibenska premijera ujedno će biti i njegov prvi nastup u Hrvatskoj. Inovativan je, moderan i zvuk mu je moćan pa nije ni čudo da stalno nastupa po najboljim klubovima, zabavama i događanjima diljem svijeta. Takav pristup glazbi i utjecaj na scenu doveo ga je lani do nominacije za DJ Mag u kategoriji najboljeg nadolazećeg DJ-a sjevernoameričkog kontinenta.
{youtube}luDG2Ovb2L8{/youtube}

Zanimljivo je da se vlastite produkcije uhvatio kao 14-godišnjak, i to svirajući bubnjeve, nakon čega se okrenuo hip-hop i pop sceni gdje je kao tonac radio s najvećim svjetskim zvijezdama. Tako je usavršio tehniku i produkciju počevši stvarati svoj jedinstveni stil i zvuk, a onda počeo i nastupati. Brianove izvorne produkcije tako su završile na labelima kao što su Guy J's Lost & Found, Hot Since 82's Knee Deep In Sound, Manjumasi, Get Physical, microCastle, Cityfox i drugdje, a njegovu glazbu vrtjeli su velikani poput Richie Hawtina, Pete Tonga, Hernan Cattanea, Lee Burridgea i JorisVoorna, Adriatiquea, Damian Lazara, Thugfuckera i Tale of Usa.
{youtube}AT-tUOqQZwA{/youtube}

Redovito nastupa po najboljim klubovima New Yorka i drugdje po SAD-u, ali i diljem svijeta. Gost je na eventima u organizaciji Teksupporta, Cityfox Experiencea, Mixmag Laba, svirao je na čuvenom Burning Man festivalu, na The BPM Festival & Hardpop u Meksiku, Coda Toronto & Stereobar u Kanadi, berlinskom KaterBlau, po Amsterdamu, Budimpešti, Bliskom istoku, sve do Argentine.

A sada će svirati i u Šibeniku, gradu koji ima sve kvalitetniju scenu s ove strane Jadrana i gdje dolaze veliki izvođači poput Gus Gusa, Kevin Yosta, Stereo MC's, Brian Ferry, Morcheeba, Thievery Corporation, DJ Hell, Kruder & Dorfmeister i drugi. Tu dolazi u organizaciji RatCat produkcije, a bit će to ujedno i zadnja klupska večer ove sezone u Kuglani.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop