Hartera

Britanski rodonačelnici nu-ravea Klaxons na Harteri

Utorak, 03 Ožujak 2009
Klaxons - band koji je u posljednje dvije godine eksplodirao na globalnoj rock sceni, prvo je najavljeno ime Hartera5 festivala . Svijet su osvojili kombinacijom energije punk riffova i nasljeđem britanske rave revolucije s početka 90ih te zvukom toliko originalnim da ga zaista mogu zvati svojim.

Hibridni su glazbeni prvac sami krstili imenom nu-rave, a zbog otvorenog hedonizma i neviđene energije već su svojim prvijencem skrenuli na sebe pozornost svjetske javnosti. U kratko vrijeme postali su punokrvni pripadnici indie rock establišmenta i posljednji su veliki band koji je lansirala Engleska. Uz titulu najboljeg benda, u 2008. godini New Musical Express najboljim je proglasio i album "Myths of the Near Future", a uspješnu žetvu upotpunili su prestižnom Mercury nagradom za album godine, u konkurenciji sa Amy Winehouse i Artic Monkeys.

Novi studijski album najavljen za ljeto jedno je od najočekivanijih izdanja tekuće godine, a posjetitelji Hartere među prvima će čuti njegovu live praizvedbu u kombinaciji s već poznatim energetskim bombama Klaxonsa. Peto izdanje Hartera festivala održat će se 12. i 13. lipnja u bivšoj Tvornici papira u Rijeci. Dvodnevne ulaznice za Harteru mogu se kupiti u sustavu Eventima po cijeni od 140 kuna.{snippet 1}
Britanski rodonačelnici nu-ravea Klaxons na Harteri