Skip to main content
  • Carnival Party Rijeka 2010

Carnival Party Rijeka 2010

Od 12. – 14. veljače na riječkoj rivi održat će se jubilarni deseti Carnival Party . Respektabilna starost za bilo koji događaj, a kamo li ne za festival elektronske glazbe u Hrvatskoj! U klasičnoj epizodi "od trnja do zvijezda", Carnival Party je u 10 godina prešao dug put od sporedne ulice do glavnog gradskog trga i pritom srušio sve žanrovske i geografske granice.

Piše: 

Naslovna foto

Carnival Party Rijeka 2010

Novo desetljeće CP dočekuje kao regionalno značajan trodnevni spektakl koji slavi kako dobru glazbu i vibru, tako i grad Rijeku i karnevalski duh. Nakon što je karnevalsko party ludilo osvojilo gotovo sve najljepše riječke lokacije, ove se godine CP vraća uz more na Gat Karoline Riječke. U petak, 12.02. bendovi iz Hrvatske i regije će predstaviti najnovije indie i rock trendove, dok je subota, 13.02. rezervirana za elektronske poslastice uz svjetski poznate DJe. U duhu inovativnosti koji CP zastupa, svi DJi premijerno nastupaju u Rijeci i Hrvatskoj, te će maškaranim hordama donijeti toliko potreban dašak aktualne svjetske klupske scene.

Vodeće ime prvog dana CP10 u petak 12. veljače je Kiril Džajkovski i band. Nakon što su raspametili publiku na velikim regionalnim festivalima kao što su Exit festival i INmusic festival te kao predgrupa Red Hot Chilli Peppersa pred 80 000 ljudi. Kiril i band dolaze premijerno u Rijeku i to upravo na Carnival Party.

Radi se o vrlo dinamičnom spoju moderne elektronske glazbe i makedonske etno glazbe. Inače, Kiril je jedan od osnivača banda Bastion i bivši član legendarnog makedonskog banda "Leb i Sol". Također radio je glazbu za desetak fimova između ostalih i kultni "Bal-Can-Can".  Sve je nekako počelo kada se devedesetih godina Kiril preselio u Australiju i izdao prvi album "Synthetic Theatre", a od tada ga prate samo odlične kritike. Upravo je završio rad na svom novom albumu, na kojemu gostuje poveća lista internacionalnih glazbenika: Ras Tweed (Kruder&Dorfmeister), Esma Redžepova, Nicolette Love (Massive Attack), Patrick De Santos (Thievery Corporation), MC Wasp i TK Wonder.

Za njegove nastupe uživo može se reći da su jednostavno spektakularni i nezaboravni. Eklektično spanjanje breakbeat elektronike sa balkanskim "world musicom" rezultira čarolijom koja ne dozvoljava da ples stane.

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop