DANCElectric Residency u ljetu Revelina

Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018

"Bok Filipe" - rekao bi mu da ste si sjajni; " 'De si buraz!" da si cool tip iz kvarta; "Hvala ti!" da si plesao s njime beskonačne noći. Kako god okreneš ovo je priča/najava o DANCElectricPHILIPE-u i njegovoj rezidenciji u povijesnom zdanju kamenja Revelina.


I tako po danu Filip, noću DANCElectricPHILIPE, a između sve što se dogovorite, Filip je onaj odgovoran za kormilom plesno eklektično električnog DANCElectric Residencyja koji se manifestira kao klupski projekt sasvim posvećen promociji i produkciji dubokih intenzivnih plesnih house iskustva s lutanjem u pokoji techno kutak kada baš onako sjedne.Ovaj tip kojeg nalaziš na 303Lovers, Sweat It Out i Forward Thinking labelima upisao je 2017. u jednu od svojih najvažnijih na timelineu života s preko 150 nastupa, otvaranjem Ultre, suradnjom s Technasiom kao i onom sa slavnim glumcem i DJ-om Idris Elbom i Doorlyjem, dok je Residency počeo korijenjem dizati regijske ograde i širiti se i izvan domaćih granica.


No, kako će ti svaka kumica reći - domaće je domaće - pa po svoju domaću, prirodno sušenu na buri, netretiranu kemikalijama elektroniku navrati u povijesnu instituciju utvrde Revelina gdje jeke prošlosti i note sadašnjosti pišu sasvim svoje hibride.


Tko je sve s tobom na DANCElectric Residencyju u 2018.?

20. lipnja ovdje je Solardo, britanski duo novopridošlica koji su pokosili scenu i proglašeni su novim najboljim probojem prema DJ Mag-u. Dečki iz Manchestera su Mark Richards i James Eliot, posao im je house na rubu i techno koji trese a podršku daju naravno Filip i kolega mu DJ Speed.


4. srpnja tu je uz Filipa I Mike Valea i CamelPhat, još jedan britanski duo koji si je u postignuća upisao i Grammy nominaciju, a lutaju kroz tech, techno, electronicu i house. Pomalo neobični identificiraju se sa svojom duhovnom životinjom deve koja, kako kažu: "može udarati u sva četiri smjera sa svakom nogom". Dečki su se upoznali 2008. i izdali prve zajedničke stvari ua label Vice Records dvije godine kasnije da bi 2014. potpisali sa Spinnin' Recordsom. S Elderbrookom surađuju na singlu "Cola" a po ljestvicama su se penjale i vlastite trake poput "Paradigm", "Constellations" i "Make 'Em Dance".


Kraj kolovoza rezerviran je za nesaničare, ljubitelje kofeinskih krivulja nemira i sve one koji pitaju žene da što su im u kavu stavile. 22.8 stiže tako crno zvučno zlato Black Coffee-ja. Punim imenom Nathi Maphumulo, ovaj gospodin živi na križanju housea, dancea, loungea i nu-jazza, za kontrolirano sofisticirani doživljaj neobičnijih house naličja. Sada stanovnik Johannesburga, Black Coffee je pokupio toliko nagrada od 2005. do danas da ti se zavrti i nema namjeru stati. Možda je rođen s tim, a možda je kofein.


Vrti se koliko ti unutarnje uho dopušta da bi vanjsko uživalo na pragu jesenskih melankolija jer Residency ljeto u Revelinu ispraća Patrick Topping 12. rujna britanski Dj i producent rođen dva tjedna nakon Valentinova '89. S izdanjima na  Hot Creations, Hottrax i Relief Records Patricka si mogao naći i na prvom mjestu Betportove Tech house ljestvice, a lovio je nadgrade i za najboljeg newcomera i za trku sezona. Put je nosio od klubova rodnog Newcastlea, preko brazilskog Tomorrowlanda i WMC-a u Miamiju do rezidencije u ibiškom Paradiseu.


Sve znaš, sada si mudar i Yoda ti zavidi, sada si u kuži, a za sve što još ne znaš i ne kužiš skokni linkove uz event i usisaj si još infa. Vidimo se na DANCElectric Residencyju dragi naši, vidimo se u Dubrovniku!

DANCElectric Residency u ljetu Revelina