Skip to main content
  • 29.01.2016.

Dubine housea i šljokave disco površnosti!

Jedna mala zemlja na ivici Balkana baca svoje oči na prostranstva pučine mora koje zoveš Jadransko.

 
Baš na ovoj obali smjestio se i jedan grad koji je bio toliko cool da je i Dioklecijan sam odlučio kako ne bi bilo nimalo loše chillati u palači na ovim obalama. Grci su se omotali u svoju plahtu, zahakljali grmlje u bujne kose, uzdigli fino definirani nos prema nebu i nazvali koloniju Aspalatos. Kasnije mutirani naziv Salona postao je ono što danas prepoznaješ kao jedan od najboljih party gradova svoje lijepe zemlje, Split.
 
I bio si dobar čitav tjedan, poslušan kotačić u mašineriji ureda, programa, telefonskih poziva i mailova koji počinju s "Poštovani"? No baš kao i babin čajnik, u jednom trenu će tlak unutra doseći točku pištanja i ne pustiš li paru proparat će zrak oko sebe nadljudski visokim C. Dramatično zaključno poklopi laptop, stavi ključ u bravu, operi one šalice crnog zlata koje leže oko tipkovnice, zatvori udžbenike i ukliži noćas u sjajnost predvikenda u kojoj je nedjelja navečer (aka skoro ponedjeljak) daleka mistična zemlja čiju kartu si ritualno spalio dok zavijaš na mjesec i posipaš se vilinskom prašinom.

 
Noćas, 29. siječnja, stoga razumne "making stuff happen" cipele zamijeni iracionalno šljokavima, kanaliziraj svog unutarnjeg člana Brady obitelji, nakalemi na srce neopisiv optimizam jedne prohujale glazbene ere Studia 54 i otresi sa sebe svu patinu  koja se tijekom radnog tjedna nataložila na duši. Novi disCLOteque te vodi na reminiscencije izgubljenog vremena, visokim kosama i nogavicama dovoljno širokim da u njih smjestiš trogodišnjaka, kao i rozim ruževima, zavrnutim sakoima i futbalerkama 80-ih. Na podij destilat najboljeg od dva plodna desetljeća glazbe sipa rezident DJ Roko.

 
Stiže zora i ti žmirkaš u predgrađu subote (nije stvarna subota dok se ne probudiš i znaš to, ovo doba je više manje temporalna Nigdjezemska), klimataš kući na malo regeneracije jer se vraćaš u subotnju večer sa žigom CLOstrophobije. Zatvoren u obveze i rituale svakodnevice koje svijet od tebe zahtjeva kako bi sve teklo glatko uvlači se sumnja koja ti šapuće da je život više od ovoga. Počne negdje oko srijede (jer ponedjeljak je ponedjeljak, utorak je najanemičniji dan tjedna u kojem vikend još nije ni zigota). Definicija fobije je ona iracionalnog straha no straha nema jer od party bogova posvećena subota uvijek stigne u pravi čas. Pa uskoči bez razmišljanja duboko duboko u deep house. Ne vijećaj na rubu litice. Strah je ubio više snova od bilo čega drugoga, a naša zadaća je da ga disperziramo, neutraliztiramo i egzorciraomo na ovom splitskom podjiu. 
 
Život je lijep, život je slobodan! Nećeš se na zadnji dan sjećati sati provedenih u uredu nego dugih noći sa onima koje voliš!
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2