Skip to main content
  • 5.05.2016.

Duboko u splitskom podzemlju zvuka!

Znaš li već da ništa ne znaš i da je ono što eventualno znaš krhko, na dobrom si putu da saznaš sve što trebaš znati.

 
Oni koji znaju i žele znati uvijek nađu način da do znanja dođu pa tako svi istraživači i istraživačice podzemnog i zakučastog naličja elektronike s splitskih ulica mogu oduševljeno dignuti ruke prema nebu u osobnoj manifestaciji slavlja i zaroniti dublje dok se oči i tetive ne priviknu na tamu onoga izvan blještavih mainstream pritoka elektronike.

 
Program za one koji su u mreži strujom nabijenog sintetičkog infa ili se u mrežu tek žele zapetljati dolazi sa sasvim jednostavnim receptom iz kuharice svih onih lijepih prostora slobode koje život nosi. Pa kaže – baza underground prostora, šalica dobrog zvuka, dvije žlice dobre ekipe s iskustvom i prstohvat misterije. Promiješeš to na visokom plamenu entuzijazma, u loncu okupljanja centralnih ličnosti splitske elektronike uz postokus davanja prilike mladima koji se svojim izričajem ne uklapaju u blještave klubove i voila. Imaš party alla For Those Who Know. A gdje ga imaš? U, iznova za ples spremnom, Murallu.
 
 
Pa baš zato jer si ti "Those" koji žele "to Know" našao si se i u ovim recima stoga serviramo još topli ispod peke info nove inačice FTWK partyja. Lagano se stvaraju konture i smjernice i u lokalnom kontekstu party serijal si gradi reputaciju kao prepoznatljivi brand specifičnim vizualnim identitetom i prstoliznim konceptom. Split još jednom utvrđuje svoj status kao jedan od najkreativnijih domaćih lokaliteta. S pogledom uprtim na divlji Jadran oni koji znaju tako će u petak 6. svibnja plesati uz oca programa Ivana Malesha i gosta Daffa. A ono što gospoda obećavaju je jedna fina mračna vožnja suvremenim elementima tech housea. 
 
Malesha loviš na zvučnom valu od 2008. a korijeni niču iz žive alternativne glazbe dok danas domom zove mračniji tech house groove. Kako nitko bolje ne zna da je znanje moć, Ivan je tako uložio vrijeme i trud ne bi li glazba dobila stabilniju bazu vještine spremanjem diplome audio inženjera ljubljanskog SAE instituta u džep. 2012. družio se s ekipom u burn Residency finalu sve dok u zagrebačka glazbena grotla nije pogurao i vlastite Seccession večeri. Nakon pohvala s Beatporta, iz branše i od legende house MR.G.-ja proljeće ujedno, uz FTWK partyje, nosi i novo izdanje koje će skliznuti s Laus Recordsa.

 
Iza imena Daff krije se pak samozatajna persona Bepa Borčića koji radije nego kroz riječi svoje priče priča u noćima za pultom. Vlasititim riječima kaže: " Punk/HC native, '97 nakon jedne ploče od Beastie Boysa i instant feedbacka rađa se želja za puštanjem ploča te se 2001. želja pretvara u stvarnost s prvim gigom. Od tada, preko Nautic Radia, Pirate Radia ( s kolegom Fetom), dosta partyja s većim i manjim facama, Deeplomatiq kolektiva (uz dBarta, Duju Lalina, Date i mene kao najmlađeg člana), pa sve do Muralla. Jedan lijepi i zadovoljni voyage".
 
Pa za naznake zapleta raspleta i peripetija njegove štorije osjeti se slobodnim kliznuti na Mixcloud.
 

 

 
Proljetne noći su duge, nose u sebi naznake ljetnih beskonačnosti sjećanja! Pa jednu takvu prinesi kao paljenicu bogovima plesa u Murallu! Vidimo se na flooru!
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2