Skip to main content
  • alt
  • 5.09.2015.

Dva Hrvata u španjolskom Moogu

Od 19. stoljeća Barcelona je bila pulsirajuće kulturalno središte Španjolske i ujedno je prva zajahala elektronički val države početkom 90-ih.

 
Na samoj oštrici noža sjedio je ni više ni manje nego klub Moog. Njegova vrata su za različite namjene otvorena već preko stoljeća a lokacija u srcu kulturnog središta Ciutat Vella poslužila je kao idealna platforma za proliferaciju mnogih glazbenih urbanim krajolikom.

alt

 
Mas i Mas grupa je tako uhvatila priliku i ’96. transformirala ovaj stari kabare u klub na dva kata. Otvoren 365 dana u godini posebnu pažnju posvećuje pažljivom odabiru najboljih iz svoga žanra i gotovo da nema noći kada floor nije krcat topotom stopala. Uz promoviranje lokalne scene Moog inzistira i na dovođenju gostiju iz čitave Europe i svijeta kako bi fanovima ponudili najbolji mogući glazbeni presjek. Donji floor je rezerviran striktno za underground elektroniku a gornji manji za više pop-electro vode i poneki dobri stari hit za one koji žele utažiti iznenadnu raznježenu nostalgiju.
 
Tako su se na lineupu ovoga mjeseca našle i dvije zvijezde domaćeg elektroničkog neba i pulteve će preuzeti Teo Harouda i Petar Dundov. Teo će sutra, 6. rujna preuzeti Moog svojim čistim nerazrijeđenim nepopustljivim technom. Varirajući od ponešto melodioznijih zakutaka  sve do težih industrijskih inačica povest će ekipu na flooru na putovanje na kojem zamućene linije žanrova u potpunosti pucaju. Na Teovu večer u Moog upadaš za 5 eura.

alt

 
U subotu 19. rujna, vrata se pak otvaraju za domaću glazbenu enciklopediju neumornog Petra Dundova. Melodični, intrigantni i zapleteni techno putevi račvaju se u svim smjerovima, a precizna produkcija ostavlja dojam konstantne potrage za nečim neizrecivim, bilo da se radi o savršenom beatu, čistoj emociji ili harmoničkom El Doradu. Potraga se nastavlja i dalje, ovoga puta uz podršku Gus Van Sounda i Rubena Sedanea. Upadi se mogu uhvatiit za 8 eura online ili pak 10 na samome ulazu.

alt

 
Ponosni na uspjehe naše ekipe plešemo i dalje.
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk