Skip to main content

Dva samuraja elektroničara rockaju na Zrću!

Ako ti je ples najdraža aktivnost, a zvuk elektronike mjesto u kojemu se osjećaš najslobodnije, poželiš li u Hrvatskoj pronaći idealno mjesto za nezaboravnu party večer, onda je Zrće nezaobilazna destinacija.

Piše: 

Plaža Zrće od nedavno ima novu klupsku prinovu, radi se o Rocks beach klubu koji nudi odličan koncept 24-satnog partijanja. Ovaj najmlađi zrćki klub otvorio je vrata ljetne sezone, a ovoga čitanja imamo za vas gostujući dvojac koji pristiže iz "Zemlje izlazećeg Sunca".

Dva samuraja koja pristižu na Zrće su DJ Yaksa i DJ Busta Row. Ono što rade za pultom otkrivate sami kada na plesnom podiju davate njima kontrolu da diktiraju vašu kretnju, ali mi možete dati pokoju informaciju kako su došli do pozicije na kojoj danas črvsto stoje.

Prvo krećemo sa DJ Yaksom: Njegova karijera od nedavno je stekla punoljetnost. Davne 2000. počeo je graditi vlastiti stil gdje plesnu glazbu kombinira a vlastitim originalnim grooveom. Veliki trenutak njegove karijere događa se 2010. kada postaje rezident DJ i sound designer kluba u Tokiju – Vanity Lounge. Iskustvo koje mu je puno pomoglo za daljni razvoj kao glazbenika, ima prilike surađivati sa istaknutim DJ-ima – TJR, The Chainsmokers, Deorro.

Također se okušao i u producentskim vodama, pa je 2014. godine izdao 'Cocky' na Warner Music Japan, a 2015. 'Club TV' preko Farm Records. Sljedeća bitna stanica karijere Yaksa je rezidencija za Ele Tokijo i V2 Tokijo, mjesto koje je dovodilo EDM zvijezde poput Nervo, Chuckie, Dada Life i Ookay.

Uz bookinge na području Azije gdje DJ pult dijeli sa Hardwellom, Dimitri Vegas & LIke Mike, Yaksa je nastupao i u Privilege Ibiza, Pacha La Pineda u Barceloni te u našoj domaćoj Ultra Europe.

Za kraj nam preostaje DJ Busta-Row, također Japanac, koji od srednje škola stvara interes za elektroničku glazbu, kada je prvotno započeo karijeru kao bend DJ. No želja i glad sa glazbom postaje sve jaći pa se usredotočio isključivo na karijeru klupskog DJ-a.

Od godine 2013. rezident je najpopularnijeg kluba u Japanu, V2 Tokijo, mjesto na kojemu je nastupao sa imenima poput Afrojack i Quintino. U nadi da će karijeru podignuti na viši nivo prijavio se na DJ natjecanje Miller SoundClash, platforma koja neafirmiranim DJ-ima nudi priliku da se pokažu svijetu. 2015. odnosi pobjedu i tu njegova karijera dobiva vjetar u leđa.

Za njega veliki uspjeh iz razloga da se ovim putem japanska plesna scena razgrana i počne pratiti korak sa drugim zemljama.

I eto njih dvoje tako slijeću i na Zrće, točnije u Rocks beach klub gdje će nastupati 10. i 11. srpnja. Kakva je atmosfera na Zrću i što će Japanci ponuditi svima oko sebe? Idi pa vidi :).

Ponos zrćkog kluba Rocks beach su Vic Damazi i Vandal Steve
 

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web