Skip to main content
  • 29.04.2019.

Dvodnevno otvaranje ljetne sezone Revelina uz Fedde le Granda

Čuješ škripu. "OMG! Što je to?!" – pitaš ti dok sumnjivim okom gledaš uokolo. To je otvaranje vrata Revelina za novu sezonu, jer najplesnije ljeto 2019. stiže. Obrati pažnji niže jer ni jedno ljeto više nećeš biti tako mlad kao ovo. Za ozbiljno.

Piše: 


Jedan s liste svjetskih najklubova živi upravo na jugu tvoje zemlje kao klub kulture. Da si kojim slučajem u prvim desetljećima 16. stoljeća molio vijeće umoljenih svom žestinom bića svoga za nešto, molio bi odobrenje za izgradnju Revelina. No preci ponosnih Dubrovčanki i Dubrovčana učinili su to umjesto tebe pa bravo za njih i blago tebi. Sa sidrom u Dubrovniku, glazbi i užitku, Revelin te ponosno poziva na otvaranje u svoja predljetnim suncem ugrijana kamena rebra. Kako i priliči pravom slavlju i ovo se proteže na dva dana. Prvi maj možda jest praznik, no posljednji maj je praznik za plesače.

31. svibnja zvučnici se tako pale za Summer Season Grand Opening, a baš je grandiozno da ti uho pune isključivo domaći rezidenti. Na ples te zovu DANCElectricPHILIPE aka ELECTRICman, rezident i umjetnički direktor Revelina i onaj Filip iza sjajnog DANCElectric Residencyja, Joe2Shine tip s gotovo dva desetljeća za pultom, klasično obrazovani elektroničar sa sjajnim savjetom koji godinama zvoni Klubskom "Ostavi se tračeva. Radi svoj posao i gradi svoju viziju karijere".

Ovdje je i Kosta Radman, dobitnik Ambasadora za najboljeg domaćeg EDM Dj-a i dugogodišnji rezident zrćke Papaye, kao i kolega mu, rezident i stage menadžer Revelina – Ivan Krmek aka DJ Speed. Stiže i sin dubrovačkih ulica, DJ, producent i radio host Time Jack, i mladi momak na sceni, rezident Revelina, Dubrovčanin DJIVO uz pune ruke EDM-a, Tech Housea, Deep Housea i Progressive Housea.

Kao i obično za vizualni hedonizam odgovorni su PhiberOptic i VJ Rook. Počinjemo sat prije ponoći, a upade si lovi na stranicama Revelina baš ovdje.

Pa pođeš gdje god da ti jastuk živi, prilegneš malo u neki opskurni jutarnji sat i vratiš se navečer jer na drugi dan otvaranja sezone, 1. lipnja, u Revelin stiže Fedde Le Grand.

Gospodin Le Grand stiže s nizozemskih prostranstava s beskonačno puno noći pod pojasom iskustva. Tulipani i klompe zamijenjeni su na nekoliko dana panoramom jadranskog bisera i plešeš s jednim najvećih DJ-a koji je privukao uho svijeta kada te je kinestetski ritmom prije 12 godina natjerao da digneš ruke za Detroit. Vidjeli su ga podiji elektroničkih centara u ekskluzivnim rezidencijama posvuda od Ministry of Sound do ibiške Pache, a remix vještinu posudio je najprominentnijim današnjim glazbenicima kao što su Coldplay, Madonna, Robbie Williams, Fatboy Slim, Michael Jackson…  

Podršku za noć 1. lipnja pružaju Joe2Shine i DANCElectricPHILIPE a oko paze PhiberOptic i VJ Rook. Karte te čekaju ovdje. Pa uzmi kalendar i isplaniraj si nekoliko dana na ivici ljeta u gradu pod zaštitom svetog Vlaha. Vidimo se i dobro nam došli na ljeto u Revelinu.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk