Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Dvorište ALU u Zagrebu: Večeras marisol promovira album -Žene mape-

Četvrtak, 23 Rujan 2021

Akustično-elektronički dvojac marisol na prvom koncertu uživo s bendom predstavit će hvaljeni prvijenac “Žene mape”, u dvorištu zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti u četvrtak 23. rujna.


Za ovu prigodu dvojac postaje petorka

Uz Erola i Josipu zasvirat će Jerko Jurin na bubnju, Marino Vinja na basu i synthevima, a kao prateći vokal pridružuje se Katarina Matković. marisol poziva na audio-vizualno-gustativni dašak ljeta i njegov ispraćaj uz odjeke mango popa.Uz hvaljeni najavni singl “Kontrol Frik” kojim su predstavili svoj žanr, kao i “Pasivna agresija” i “Trio De Janeiro” bilo je jasno da marisol na prvijencu “Žene mape” donosi nešto svježe i ukusno, što potvrđuje i kritika.

Nazivajući ga najboljim ovoljetnim domaćim soundtrackom, Hrvoje Horvat uspoređuje glazbu s onom iz filmova iz 70-ih kada se kabrioletom vozite po Azurnoj obali. “Odlično pogođen sezonski ugođaj “vrućine s upaljenim mozgom” koji budi razne asocijacije i dvojbe u tekstovima pjesama, protkan inteligentnim pričama i dilemama koje govore o iskustvima odraslih ljudi.”Vedran Harča album opisuje kao kompleksan, skuliran i melankoličan križanac akustičnih balada, bossanove iznikle iz vrta Bebel Gilberto, easy listening jazza, europskog popa prve polovice 60-ih i elektronike na granici synth-popa i Cafe del Mar kompilacija. “Glazba koja je mogla nastati bilo kad. Taj bezvremenski feel nije samo najveća vrlina marisola, već i nešto što je u popu najteže postići.” Marinko Krmpotić hvali kombinaciju akustike i elektroničkog zvukovlja govoreći da je album za publiku sklonu odmoru i tihom uživanju.marisol su sami autori glazbe i stihova, aranžmane i produkciju su radili s producentom Marijem Krnićem, a album je objavljen za LAA. „Žene mape“ dostupan je na brojnim streaming i download platformama, a zagrebačka promocija albuma prilika je za čuti marisol u punom sastavu s bendom. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 70 kn. Na dan koncerta, cijena će iznositi 90 kn. Dostupne su na svim Eventimovim fizičkim prodajnim mjestima i online na www.eventim.hr