Skip to main content
  • electrosexual
  • 26.01.2013.

Electrosexual na četvrtom rođendanu ZbeLeTrona

Francuski producent s berlinskom adresom, koji inspiriran underground kulturom partijanja spaja oštri pop i techno uveličat će prvi ovogodišnji party ZbeLeTron kolektiva, koji je ujedno i njihov rođendan.

Naslovna foto

electrosexual

U petak, 1. veljače u AKC Attacku (Medika) ZbeLeTron kolektiv proslavlja svoju četvrtu godinu postojanja i više od pedeset održanih partija u Zagrebu te gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

{youtube}qgICTZ7exEc{/youtube}

Osnovan početkom 2009. godine kao mjesto susreta lezbijki i njihovih prijateljica i prijatelja, koncept se ubrzo nametnuo kao jedna od vodećih zagrebačkih platformi za promoviranja lezbijske, ali i LGBTIQ kulture općenito na više razina: uz pružanje prostora za druženje i upoznavanje te dobru zabavu, kolektiv je iznjedrio nekoliko DJ imena koji su svoje vještine istesali upravo pred rasplesanom masom ZbeLeTronovih partija.

No prije njih svakako treba spomenuti posebno gostovanje koje je vjernoj publici ZbeLeTron pripremio. Vrhunac će večeri tako biti Electrosexual, francuski producent s berlinskom adresom, koji inspiriran underground kulturom partijanja spaja oštri pop i techno s originalnom sofisticiranom elektronikom u vlastitoj produkciji.

{youtube}fame0ANiK00{/youtube}

Iznimno hvaljen već duži niz godina na berlinskoj alternativnoj party sceni zbog glazbeno-aktivističkog rada, i sa svojim novim singlom "Demolition" nastavlja u prepoznatljivom tonu – kritizirajući anti-gej prosvjede i kampanju koju francuski fundamentalisti trenutno vode protiv bračne jednakopravnosti. Iako redovito putuje Europom, ovaj će jedinstveni DJ virtuoz po prvi put nastupiti u Hrvatskoj na ZbeLeTronu, čiju će proslavu rođendana uveličati.

Pojačanje će mu biti članovi kolektiva-domaćina: DJ Bo1 koji je uz kraće pauze uz ZbeLeTron od početka; DJane Das Frau sa svojim prepoznatljivim arsenalom nu-ravea, electro breaksa i progressive housea te DJ duo MiNe čija se selekcija bazira na elektru uz intruzije synth popa, minimal wavea i cold wavea; a sve to začinjeno prepoznatljivim i kreativnim vizualima Tanje i 400 zečeva.

Upad: 30kn do 00:30h. 40kn nakon.

zbeletron
 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk