Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Elektro pop ikona Roisin Murphy uvodi Šibenčane u Novu godinu

Ponedjeljak, 28 Studeni 2022

Krešimirov grad nastavlja s kvalitetnim širenjem glazbene ponude

Šibenik će u Novu 2023. godinu ući na čak nekoliko pozornica unutar stare gradske jezgre, s već provjerenim, festivalskim konceptom Dočeka.Nakon Stereo MC’s, glavnu novogodišnju binu, na jednom od najljepših mediteranskih trgova – trgu Katedrale sv. Jakova, preuzet će svjetska glazbena ikona, Róisín Murphy, koja se u Šibenik vraća nakon fantastičnog koncerta na Tvrđavi sv. Mihovila 2018. godine.

Na svjetsku se glazbenu scenu probila kao istaknutiji dio britansko-irskog elektroničkog dua Moloko, nakon čijeg razlaza ova eklektična, ekscentrična i svestrana umjetnica započinje iznimno uspješnu karijeru. Potvrdila je to već solo prvijencem iz 2005., Ruby Blue, a glazbeni je put nastavila nizati još uspješnijim singlovima s Overpowered iz 2007. godine.

 

Nakon velikih koncertnih turneja, zamijećenih glazbenih suradnji i nekoliko izdanih albuma, s dugoočekivanim, petim studijskim izdanjem nastalim u vrijeme pandemije, Róisín Machine, osvaja svjetsku kritiku.

Inovativna i jedinstvena elektro pop ikona iznova će se otkriti hrvatskoj publici s premijerom svog vizualnog performansa, a intimni će, pitoreskni trg zaštićene UNESCO-ve baštine učiniti jednim od najpoželjnijih klupskih izlazaka godine.