Skip to main content
  • 7.11.2015.

Elektronički lanac kolaboracije na petak 13.

Paraskavedekatriafobia. Ovoga imaš puna usta, ha? Odnosi se na fobiju i paranoju koja se povezuje s petkom 13.

 
Daleko smo odmakli od neukog praznovjernog bauljanja, bacanja graha, šloganja iz kave i rituala žrtvovanja pilića, ali neke stvari su se toliko urezale u kolektivno društveno da je nemoguće izrezbariti ih iz svijesti bez potrebe za šivanjem.

 
Nije važno kako je započelo; 13. gostom na Posljednjoj Večeri koji je izdao Isusa, 13. faza života kod Egipćana koja označava smrt, strah od žene predstavljene brojem 13, Vikinške priče u kojima je 13. bog Loki na gozbi bio uzrok pokolja ili pak srednjovjekovni masovnim porobljavanjem templara na petak 13. u listopadu 1307. Sve je ovo nevažno, jer momci iz Chain Reactiona pokreću lančanu reakciju plesa i radosti okrećući polove i redefinirajući ono za što kobni petci stoje.
 
Tako Chain Reaction nema slabe karike u lancu i u suverenom velikom gazu naprijed pokreće sasvim novi projekt u potpunosti uronjen u suradnje, jer dobre stvari su ovdje kako bi se dijelile. Chain Reaction Events se stoga u novom projektu #collabs udružuje s Samoples / Music & Organisation i za pulteve smješta dva izuzetna jahača glazbenog vala, producente i DJ-e, Roberta Žigarai-a aka TKNO iz Pozarevca u Srbiji i Alena MIlivojevića s mostarskog tla. Debeli teški beat im suvereno pomažu držati Worda i Locust dok temperaturu na zagrijavanju do usijanja diže talentirani mladi sarajevski sarajevski producent i nova njuška friškog "mTechno Recordsa", Nadir Obarcanin aka Okeli.

 
Ekipa se skuplja u House Clubu Pećina na Brani Bentbasa oko desetke, 13 KM korelira s datumom na koji započinjemo, a cifra, koja se ugrubo vrti oko domaće 50-ke dlakavih kuna, donosi ti i konzumaciju i svjetleće party rekvizite. 
 
Partnerski ruke pružaju eFM Studentski Radio, Baza – Sarajevo, Clubs and Parties Bosna i Hercegovina, Mixmagadria, Clubber Rs, Caffe Le Figgaro i tvoja Klubska, a momci napominju kako je ovo prvi skroz na skroz videom pokriveni event, pa ćeš na regionalnom tlu moći zaplesati na nečemu po uzoru na Boiler Room. Stoga ostanite nam sretni, nasmijani i rasplesani jer ste nam tada najljepši.
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2