Baner

Elektronički vitez Mark Knight u klubu kulture Revelin

Utorak, 09 Listopad 2018

Tko traži dat će mu se - sugerira literatura na temu traženja. Pa su tako tvoji preci, stanovnici jedne slobodne republike na ivici Jadrana, davno prije u osvit 16. Stoljeća, tražili od vijeća umoljenih dozvolu za gradnju jedne utvrde, koja danas stoji kao plesno mjesto, jedna od top 40 svjetskih rave lokacija i uz ponosni prefiks "klub kulture".


Ovo kamenje Revelina prkosno je frkalo brk Turcima i čuvalo svoje da bi danas zidovima odjekivala metalno/plesna čuvanja tebe kroz glazbu koju voliš. Kralj Artur je svoje vitezove postavljao oko stola bez uglova kako bi krugom simbolički objavio da su svi jednaki, suvremeni vitez house glazbe, Mark Knight, okuplja sve na flooru Revelina 13. listopada da bi sugerirao isto. Novo je doba u kojem se dame u nevolji spašavaju same, oklopi su zamijenjeni T-shirtom, a zmajevi su se odavno preselili u legende ili Game of Thrones franšizu, dok su metalne oštrice mačeva supstituirane utičnicama.Tko bi ikada pomislio da je klinac koji je '93. visio u Rhumba Baru na Garage City partyjima i opsesivno preslušavao trake Mark Knighta, Masters at Work i Todda Terryja onaj koji će promijeniti pravila. S tobom je ovdje, svjetskim žigom kvalitete i beskonačnih noći na podiju potvrđeni DJ, producent, vlasnik izdavačke kuće i biznismen kojeg je i Beatport okrunio lovorikom drugog najprodavanijeg umjetnika svih vremena s vrtoglavo uspješnim izdanjima na Suari, 1605, Stereu i, dakako, vlastitom Toolroom Recordsu. Toolroom se rodio 2004. i čitavo desetljeće dominantno plovi na čelu kvalitetom izdanja i vizionarskim okom i vjeruje da je moguće toliko toga izvan generičkog bazena mondenog i običnog.


Gospodinu Knight je također uspjeh Toolrooma pripisao tome da ga nikada nije želio prodati, čak ni kada je SFX išao uokolo i kupovao sve što je vrijedilo, jer je osjećao da bi se vizija razrijedila i da ne bi imao nikakvu kreativnu kontrolu nad labelom koji svojim radom već 15 godina održava u vrhu. Posljednjih nekoliko godina vraća se korijenima i čistom klupskom underground zvuku, dok Toolroom simultano zaokreće prema izdavanju manje traka i posvećuje se albumima i umjetnicima koji tek počinju graditi svoje priče.


Odrastao podno kazaljki Big Bena, također vjeruje u slobodnu diseminaciju znanja i kaskadni učinak obrazovanja, pa se kao važan dio Toolrooma nameću i profesionalni tutoriali, a osjeća osobnu odgovornost kada jednom stane za pult da se ne miče 5, 6 sati jer je sve ispod toga pljačka kreativnosti. Smatra kako je smanjenje standardnog vremena trajanja seta, kao kolateral uspona velikih festivala i kulta ličnosti u kojemu se pokušava ugurati što je moguće više velikih imena na jedno mjesto, zapravo prirodni produžetak logike instant zadovoljenja želja i gubljenja sposobnosti zadržavanja pažnje na nečemu duže od 30 sekundi koja se dogodila na svim razinama društva.On vidi najavu povrataka promišljenijih mesnatijih svirki u technu i tech houseu, koji su uvijek preferirali duži format. Duži set omogućuje onome koji je stvarno u glazbi iz pravih razloga da učini ono što zaista želi, a to je esencija svakog dobrog DJ-a - da pušta glazbu za ljude, da ima toliko toga što je našao i želi podijeliti, gdje neka sjajna traka ne kojoj tako dugo sjedi jednostavno nema logike u jednosatnom setu. Mark ujedno vjeruje kao su streaming servisi u kombinaciji s radio showovima samo još više povezali zajednicu dajući priliku plesačima da koliko god puta žele preslušaju svoje najdraže emisije. Radio Toolroom bi se dakako ubrojio u favorite svjetskog elektroničkog uha s 13.5 milijuna slušatelja u preko 60 zemalja, a na iTunesu upada u 20 najutjecajnijih podcasta ikada. Ovo plemensko sredstvo povezivanja znatiželjnih u njegovim očima danas nosi jednaki potencijal kao prije uspona svekolikih interneta.Sve ono što Mark jest najbolje će biti preneseno tonom sposobnim prenijeti mnogo više no samo riječi. Pa znaš što ti je činiti. Dobro nam došao u Revelin!

Elektronički vitez Mark Knight u klubu kulture Revelin