Skip to main content
  • 25.04.2019.

EQ pozdravlja ljeto na brodu uz Alexisa Cabreru

Equality jednako jednakost, istovjetnost vrijednosti svih udruženih u jednu ljubav i jedan cilj, jednu misiju i organizaciju.

Piše: 


Upravo jednakost  pred zvučnikom vodi i EQ team koji za tebe slaže jedan naklon dolasku ljeta. Rituali prelaska, prijeloma i tranzicije su važni. Zato slaviš rođenja, ujedinjenje svoga života s nečijim, stupnjeve napretka privatno i poslovno, a ljeto kao doba gole emocije pojačane golom kožom, zaslužuje svoj tranzitni plesnjak.

Pa ako je more, baš kao i glazba, život i vraća li ono što svakodnevica krade, jedino logično za EQ bilo je spojiti oboje i nastaje EQ pres. Hello Summer boat party w/ Alexis Cabrera. Postoje stvari koje su slobodne, toliko prirodno blizu onome što bi život u svom najboljem obliku trebao biti da je  neminovno ne osjećati se sasvim čistim i baš gdje trebaš biti kada se odvijaju.

Tamo na pučini, gdje sunce ljubi horizont u izlasku, sa zveketavim ledom u čaši, l(j)udima koje voliš, čekićem nakovnjem i stremenom punim ritma, bez ijedne brige na svijetu na nekoliko sati sve sjeda na mjesto, sve odvezano biva zavezano natrag i postaje čvršće novom vezom.

Savršeni bijeg za osvit savršenog ljeta počinje 8.lipnja kada ukrcamo na krmu sve života žedne i otisnemo se od obale u 15 do ponoći, čekajući zoru s ribama i nebom. Hedonizam je ponekad nužan za dušu.

EQ ekipa do sada ti je za ples induciranje dovela čitavu lepezu umjetnika kao što su Jermaine Bowley (UK), Mirco Carusso (IT), Zlatnichi (BIH), Lab Doctors (SLO), Lea Dobričić (SRB), Kristina Lalić (SRB), Miss Mistique, Flora, Milea, Liquid, Josip Petrov, Chuby, Nick Jelly, Mandich Brothers, Mj Sudani, Joly Joke, Inis Bahić, Denis Dražić, Toni Teskera, Outside Conection, Groove Masters, Denis Beifuss, Lovre Milin, The Unknown, Burme, Lechu… pa kako je univerzalno ispravno vjerovati onome koji svoju vrijednost dokaže, skokni s nama na brod.


Alexis Cabrera

S tobom na otvorenom moru zvučnicima predsjedaju, iz Berlina uvezeni maestro opsesivno pažljivo sastavljenog zvuka Alexis Cabrera (Fun Records, Belisa Booking), a kao pomorska sonična podrška ovdje su domaće ruke Cidakisa (St, Cruise Split) i Josipa Petrova (Vd, THANQ, Black Dub Label). S vrućom argentinskom krvi u venama, sada posvojeni Berlinčanin, Cabrera voli stvari žive i sada, redovno nastupajući u live formatu, s modularnim synthovima, drum mašinama i često dodajući i vlastite vokale na licu mjesta.


Cidakis

Čini se da postoji jedna vruća magija u ovim punim živim ritmovima sasvim prikladnim buđenju ljeta, jer se za Alexisa grabe golemi svjetski labeli kao što su Atipic Records, Moscow Music, UDig, Salty Nuts, Mindshake Records, Bla Bla Music, Rau, Musik, Get Physical, Little Helpers, Kumquat Records, Time has changed, Great StuffsBoiler Room Buenos Airesa proključao je u suradnjama s Baremom i Ernestom Ferryerom, a zračne like poznaju ga kao putnika na duge turneje SAD-om, centralnom i Južnom Amerikom.


Josip Petrov

U plesno-stvaralačkom stažu rođen je i Fun Records u skrbništvu Alexisa samog i kolege mu Barema, koji se bazira na glazbi za život s techno i house elementima i nastaje kao sliv za prijatelje i glazbene istomišljenike kako bi mogli pod svojim uvjetima puštati dobru glazbu u svijet. Iznimno cijeneći rad drugih, Cabrera je ujedno i onaj s beskonačnim suradnjama u CV-u jer 1+1 uglavnom daje sumu veću od zbrojenih jedinica. U kolaboracijama su se tako našla imena kao što su suvlasnik i partner Fun recordsa Barem, Federico Molinari, Someone Else, Kate Simko, Franco Cinelli, Paco Osuna, Lorenzo Bartoletti, Jorge Savoretti, Matteo Spedicatti, Ariel Rodz, Ronan Portela…

Brod s kojim ljubiš horizont imena je Franeša, a trebat ćeš i upade koje do 8. svibnja loviš po pretprodajnoj cijeni od stotine kuna. Za kampanjce i odgađaše, cijene karata nakon ovog datuma sve do dana isplovljavanja bit će 160 kn.

Za svoju kartu/e obrati se promotorima rasipanima Lijepom Tvojom. Poruku čekaju:

Zadar
Nikolina Belić
Josip Mandić

Zagreb
Angela Đele

Rijeka
Dolores Čanković

Dođi, pleši, plutaj, budi, živi i pozdravi ljeto! Iz Zadra do svemira s EQ-om!

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk