Skip to main content
  • 12.12.2015.

Estatic Sound seli u Aquarius

U subotnjoj noći koja vrvi vrhunskim klupskim underground događanjima Ecstatic Sound zagrebačke partijanere vodi na jedno od legendarnih mjesta hrvatske scene, opjevani klub Aquarius na Jarunu.

Piše: 

Naslovna foto

Astralis u Aquariusu


I zaista kada se spominje Aquarius malo tko od partijanera sa ikakvim ozbiljnijim stažom će ostati ravnodušan, dok kada je riječ o onima od nas koji scenu prate debelo preko desetljeća ili više, srce jednostavno mora zakucati u frenetičnome ritmu. Naime kada se davne 1992. taj klub otvorio radilo se prvome mjestu u Zagrebu koje je od samog početka krenulo ciljano sa elektroničkom glazbom. U tome i takvom Aquariusu vrtila je prva generacija zagrebačkih DJ-a koje zaista ne treba spominjati po imenu kako jednostavno ne bi nekoga izostavili, no radi se o ljudima koji su nakon toga zaista prekaljeni otišli dalje i stvorili neke od legendarnih programa koji su harali u zlatno doba zagrebačkog undergrounda.

Premda klub nikada nije prestao vrtiti elektroničke programe, otvaranjem njegovog mlađeg brata na Zrću program se počinje više kretati od undergrounda prema komercijalnijim konceptima. Veseli zbog toga Ecstatic te već najavljeno gostovanje Pere Fullhousea za idući vikend na Technomarathonu, u vidu povratka underground elektronike u jednu od njenih davno zapuštenih koljevki.

Nadamo se da ćete oprostiti autoru ovih redaka na emotivnome uvodu, no bacimo se sada na ono najbitnije. Uz meštra ceremonije Pillsmana, koji će zavrtiti drugi po redu večer otvara Jackie DJ, osoba koju bi bez suviše pretjerivanja mogli nazvati dobrim duhom ljubljanske scene. Osoba burne globetrotterske prošlosti poznata i pod imenom Zero Absence, iza sebe ima iskustva kao promotor, vlasnik nekoliko klubova, producent te prije svega DJ koji je prvi put za deckove stao još davne 1987. Valja spomenuti i kako je Jackie upoznao ljubljančane sa konceptom aftera, ugostio brojna velika imena te svirao po cijeloj Europi, SAD-u te Južnoj Americi. Jednako tako je među prvim slovenskim DJ-ima zajedno sa Valentinom Kanzyanijem krajem dvijetisućitih počeo gostovati na Ibizi. Njegova galazba predstavlja fuziju brojnih elektroničkih pravaca od techna do housea i svega što leži između, a setovi garantiraju vrhunsku party atmosferu.

Glavni gost večeri za deckove se penje pred samo jutro s obzirom da Ecstatic računa na galvninu gostiju upravo u after terminu zbog već spomenutog krkljanca u zagrebačkoj klupskoj noći. Radi se o mladoj Dj-ici Marti Gabrovšek aka DJ Marty ili jednostavno samo Marta, koja je svojim specifičnim te prije svega eklektičnim stilom i besprijekornim osjećajem za čitanje publike osvojila srca plesača što u klubovima, što na događanjima poput Exita, Fresh Wavea, Lighthouse Festivala, Eco Festivala, te Flow Festival u Ljubljani. Za dubine aftera je najavljen SIN no također se očekuje i gost iznenađenja za kojega se zasad zna samo kako se radi o jednom od producenata koje je Ecstatic već ugostio ove godine.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk