Skip to main content

Fabric slavi 19 godina kroz 30 sati glazbe

Slobodnom procjenom Balkana oko svega onoga čiju divnu prisutnost u svijetu vrijedi proslaviti – fešta nije fešta ako ne traje tri dana (nakon čega je svakog gosta dosta i molim te odi kući)!

Piše: 


Pa se po ovim parametrima kvalificira i Fabricov rođendanski plesnjak koji na tri dana razmazuje 30 sati najboljeg od europske elektronike u legendarno mjesto, zasluživši svoju poziciju u mokrim snovima plesača. I tako je prošlo 19 godina od otvaranja jednog kluba u Farringtonu. Uvijek kada stvaraš novo nadaš se da će donijeti nešto dobra i da ćeš i ti sam moći živjeti od toga da radiš ono što voliš. Među toliko neuspjelih snova tu i tamo jedan iskoči kombinacijom vodstva, kvalitete, posljedične odanosti zajednice za koju je stvoren i nekako se transformira od samo lokacije i mjesta u simbol čitave kulture. Kako mjesta postaju legende? Nije stvar toga da sve teče glatko, jer nije teklo tako. Možda je baš to da nije razlog ljubavi, jer sve zavolimo tek i kada nam pokaže krhkost uz snagu. Čini se da legende uvijek nose mitsku strukturu priče – junak koji pobjedi kroz napor, suze, komične digresije, duge noći i nadljudske napore… i na kraju uspije, pređe granicu koja se činila nemogućom.

Pa tako kao konsenzus dobroga, kao presjek prethodnih 19 i najboljih noći na podiju od subote uvečer do nedjelje ujutro slijedi neprestani maraton glazbe. Ovdje su cijenjeni rezidenti koji su vlastoručno napisali poglavlja Fabricove povijesti Craig Richards i Terry Francis. Pridružuju im se i francuski majstori groovea Apollonia, dok Dan Ghenacia, Dyed Soundorom i Shonky vraćaju onu istu energiju koja godinama napaja floor, a nastupit će i kao odvojeni pult entiteti i kao b2b2b trijada. Za minimaliste među vama gospođica Moonear vodi visoko ispoliranu glazbenu priču, a za eklektične širine neprekidnog istraživanja žanrovskih barijera tu su britanski favoriti Joy Orbison i Saoirse.

DVS1 se pojavljuje za putom u dvostrukoj instanci – prvo u dobro poznatom techno ruhu i potom u manje poznatoj house varijanti osobnih interesa. Za one koji to vole jako udarni dio spektra zaokružuje Dax J, a tu je i stalni gost, više manje dio pokretnine Fabrica Jay Clarke. Noć nedjelje vodi Helena Hauff, a minimalizmu te ponovo vraćaju i Rhadoo i Riccardo Vilallobos. I za kraj tu je još jedna trijada, specifično svojom estetikom draga londonskom uhu, Bobby Pleasure, Oli Silva i Wayne Holland.

Vikend ulaznice ti omogućuju upad na svih 30 sati od 20. do 22. listopada i dobit ćeš narukvicu da se možeš vratiti na reprizu plesa (naravno poželiš li ići zaklopiti oko, baciti nešto u kljun, skoknuti pod tuš…), a nedjeljnom ulaznicom možeš upasti na sve što se odvija u nedjelju od deset ujutro nadalje. Pa eto Fabric je upravo taman toliko star da više ne može sam sebe izbaciti sa svojih vrata. Ljubav je ljubav prema kome god ili čemu god bila, njena srž je ista, a Klubska Fabricu od srca čestita na svim dosadašnjim godinama i želimo još beskonačno mnogo noći na flooru. O povijesti kluba našli smo odličan članak ovdje.

105 pa opet! + bonus – ako ti se totalno ide i baš kroz ova tri dana i ti puniš 19 godina, javi se na press@fabriclondon.com jer čeka te nagrada!
{youtube}BVQZxUjYahc{/youtube}

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2