Skip to main content
  • alt
  • 6.05.2015.

Fatboy Slim, Nervo i Chuckie pred kućnim pragom!

Prekrasni obalni grad koji zagrlio komadićak mora ovoga srpnja i kolovoza postaje meka za sve elektroljupce pa si oslobodi kalendar koji od ovih dana.

 
U budvanski Top Hill na vrh brda se penje eksplozivni Fatboy Slim, zatim Chuckie i naposlijetku najvrući ženski sestrinski elektronički duo Nervo.
 
Norman Kuk je samo Norman, ali nazoveš li ga oksimoronskim aliasom Fatboy Slim jasno ti je da stiže revolucionar elektronike. Britanski pionir dance glazbe poderao je podije količinom plesača koje je privukao novi “big beat” zvuk a u povijesnu knjigu se upisao kemijskom nakon što je u Brightonu 2002. rasplesao 250 000 ljudi.
{youtube}wCDIYvFmgW8{/youtube}
 
Prvi proboj na scenu doživio je kada je elektronika tek krenula ustajati na svoje noge u Britaniji suradnjom s MC Wildskim na stvari “Blame it on Bassline” a uspjeh zacementirao debitanstskim albumom “Better Living Through Chemistry” objavljenim 1997. Ajde ajde znaš i sam kakav osmijeh ti se razvuče licem kada čuješ prve taktove hita “Weapon of Choice”. Naravno Christopher Walken koji pleše po hotelu je jedan od genijalnijih spotova ikada.
 
Posljednji album “Here Lies Love” nastao je kao suradanja s Davidom Byrneom 2010. a crnogorska publika Davida je mogla uhvatiit godinu nakon u kotorskom “Maximusu”.
 
NIzozemska ima svašta: klompe, tulipane, ljubaznu ekipu, onog tipa iz Frozena koji ima “big summer blowout woohoo”, ali i Chuckieja koji je planetarno poznat po hitovima  “Let The Bass Kick” i “Aftershock” i svom zvuku prljavog housea koji musavo lije na nastupima naziva “Dirty Dutch” na kojima se znalo zateći i po 30 000 elektroničara, dok će ga Budva iznova pozdraviti nakon dvije godine u srijedu 29. srpnja.
{youtube}TM0LF5JTwGc{/youtube}
 
I naposlijetku 12. kolovoza stižu dvije blizanke trenutno na 16. mjestu svjetskih DJ-a i vlasnice hita “The Way We See The World”, spontane himne Tomorowlanda. Mim i Liv su se probile na svjetlo 2009. suradnjom s Davidom Guettom i Kely Rowland na hitu “When Love Takes Over”
{youtube}eChdxmjHoMw{/youtube}
 
Budva ovoga ljeta pleše kao nikad do sad i svi ste dobrodošli na čekanje zora ponad morske površine!
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop