Skip to main content
  • 3.07.2008.

Festival novih medijskih kultura «Liquid» Otok Proizd, 25. i 26. srpnja 2008.

Udruga Šum i sjena na otoku Proizdu, 25. – 27. srpnja 2008. organizira multidisciplinarni festival novih medijskih kultura «Liquid». Namjera je predstaviti nove mogućnosti produkcije i reprodukcije zvuka uz razne alternativne subkulturne sadržaje u obliku kreativnih radionica i performancea. Premijerno u Hrvatskoj gostuju disco house majstori Rub'n'Tug (New York, US) i legenda house glazbe Maurice Fulton (US), autor jednog od najvećih house hitova 90-tih, «Gypsy Woman» od Crystal Waters. 

Piše: 

Program će obogatiti i DJ Dixon (DE), jedan od najupečatljivijih europskih house DJ-a i vlasnik popularne etikete Innervisions, zatim domaćoj publici uvijek drag gost DJ Mitja Prinz (DE) te Ilija Rudman, čiji producentski rad i etiketu Red Music podržavaju ključna imena elektroničke scene.

Svaka večer započinje koncertom i nastavlja se DJ i VJ nastupima. Prvi dan festivala program će otvoriti Žan i Mazguni (pokretači akcije – Otoče volim te), dok će drugu večer u koncertnom dijelu nastupiti uvijek provokativni electro trio Starke (BIH), a nakon njih experimentalni splitski bend Mondo Kick.  Uz navedene izvođače, na tri pozornice u večernjim i dnevnim terminima nastupit će i veliki broj domaćih i stranih DJ-a: Zvuk Broda, Dav, Pete Z, Felver, Pytzek, Labosh, Edo, Omar, Yelle, Mique, Nicole, Amor, Renato Mas, Venom & Yesh, Big Sale, Borka, Dirty Hairy, Jasmin, Jeff, Aman i Krmi.

Značajan dio programa su kreativne radionice, (breakdance, grafiti, DJ-ing lutkarstvo, žongliranje, bodypaint) i performansi. Polaznici svih radionica usvojenim vještinama te svojim radovima obogatit će večernji, glazbeni program. Osnovni cilj festivala je kreirati platformu zajedničkog djelovanja umjetnika i mlade populacije sa izoliranih područja, a osobito dalmatinskih otoka. Festival želimo održati na otoku Proizdu, biseru velolučke obale, kako bi se što bolje predstavila naša neiskorištena prirodna blaga, na način koji ih ne iscrpljuje i ne iskorištava već promovira i štiti. Otok Proizd udaljen je pola sata vožnje brodicom od Vele Luke i nalazi se na samom kraju zasebnog arhipelaga otočića. Odlikuje se jedinstvenom bjelinom svojih plaža, morem boje tirkiza i mirisom slane svježine.

Festival je humanitarnog karaktera – skupljena financijska sredstva bit će donirana udruzi roditelja Život Vita iz Vele Luke za borbu protiv droge, prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnika o drogama, edukaciju o opasnosti konzumiranja droge i spriječavanju širenja droge.

Valjanost projekta prepoznali su i podržali Ministarstvo kulture RH i Grad Vela Luka. Festival je uvršten u program Veloluškog ljeta, kulturno umjetničke manifestacije otoka Korčule.

{snippet 1}

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2