Skip to main content
  • 6.11.2015.

Galileo kipi u studenom!

Na riječkim ulicama nalazi se jedan klub koji ime dijeli s svojeglavim genijalnim talijanskim znanstvenikom.

 
Galileo je dizao pogled prema nebeskom svodu i hrabro izazvao uvriježenu hipotezu ljudske arogancije u kojem je Zemlja centar svega. Umjesto Zemljana kao pupak sunčeva sustava postavio je Sunce.
 
U naš riječki Galileo možda ne stane čitavo Sunce i nemamo tako jaku kremu za sunčanje, ali stane nekoliko stotinjaka rasplesanih duša. U centar tako ove subote, 7. studenog, stavljamo po prvi puta na tlu Lijepe Naše Etia Creations label Showcase na kojem nam se pridružuju Shoxy, Alex Long, Stanny Abram, Ian Green i naš domaći momak Dino Jukić kao lokalna podrška.
 
 
Petak 13. pak umjesto plutanja u mjehuriću strave strave i neobjašnjive sklonosti opskurnim nezgodama navrati i presurfaj trinaesticu uz britanskog gosta Leea Clarkea i vlasnika i suosnivača etiketa 'Zwilling Records' & 'Forward Education' iz Zagreba The Wheel Mana, a do usijanja će na zagrijavanju zakuhati dečko s riječkih ulica Dino Jukić.
 
"House Freak" Lee Clarke  ponosni je vlasnik izdavačke kuće Tahanan. Na sceni od krhkih 15, audiosferu je do sada dijelio s globalnim velikanima kao što su  Terry Francis, Eddie Richards, Jordan Peak, Pete Dafeet, Roberto, Sek, Michael McLardy, Dudley Strangeways… Uz životni moto 'Good People – Great Music' i punim prstima housea i techna u Galileu nema stajanja do zore.

 
28. pak pozdravljamo studeni uz Petra Dundova, Tonija Juranovića, Dinu Jukića i Daniela Mayu. Petar je naš najbolji izvozni proizvod, hrvatski ambasador na planetarnoj elektroničkoj pozornici. Na sceni posljednjih 20 godina zapalio je festivale poput  “I Love Techno”, “EXIT”, “Awakenings and Wire”  i protresao zidove klubova kao što su “Berghain”, “Matter” (RIP), “Womb”, “Air”, “Fuse and Space” i “Tresor”. Dugi niz godina ponosni je član belgijske "Music Man" obitelji i Millsova Tomorrow labela, za koji nastaje mini LP Sculptures. Rijetko se dogodi da već debitanstkim albumom pometeš svjetsku elektroniku no Petar je to učinio s Escapements 2008. godine i zatim se posvećuje novijim izdanjima (Distant Shores/Music Man 2010., Tenth Plateau/Music Man 2011.), remixevima i nastupima.

 
Toni je pak školovani glazbenik, zapleten u multiinstrumentalne niti i Dj-ing. Na restrikcije i ograničenja se samo nasmije i odmahne rukom i u 15 godina iskustva bio je gost nacionalnih i internacionalnih pozornica a već je dio inventure na festivalima poput Barrakuda, Exita i Hideouta. Iza pulta ste ga mogli zateći s ekipom golemih kao što su Lee Burridge,Maya Jane Coles, Dennis Ferrer Valentino Kanzyani, Kenny Larkin, Kevin Saunderson, Steve Rachmand, Terry Francis, Tube&Berger, Andre Hommen, Marko Nastic, Pirupa,Oxia, Cristian Varela, Noir,Solomun, Luca Baccheti Prok&Fitch, Belocca, Paolo Barbato, Hernan Cattaneo, NicFanciulli, James Zabiela, Gramophonedzie, Nima Gorji, Layo & Bushwacka, Kid Massive, Faithless, Nicole Moudaber, Uto Karem, Butch, Ante Perry, Patrick La Funk, Kris Menace, Miss Mavrik, 16Bit-Lolitas, Juliet Sikora, Pete Gooding, Ian Pooley…
 
Za više infa klikni na plave hiper informacijske autoceste. Dođi, pleši, uživaj, živi! Galileo je spreman! 
 
 
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk