Skip to main content
  • 4.04.2017.

Ground Zero i sloboda izražavanja uz svježi techno b2b!

Još jednom supernove ritma implodiraju u nulu, u ishodište, kolabiraju u epicentar samo da bi iznova koncentrično potresle iz središta Ground Zero tabora.


Središte iskonske duple nule na primordijalnoj koordinati širenja stoji u požeškom Platinumu koji te po zastavama podnaslova "Freedom of Expression" zove da se pridružiš guljenju džonova do neprepoznatljivosti. Techno tabor, kao mokri san svih šustera, nakon nedavnog gostovanja zagrebačkih Kali i Leboša, 7. travnja uvodi novu dualnost koja reže zrak i brige po flooru, mladi duo koji sve češće lovimo po domaćim i regionalnim pultevima Slicer&Dic3r.

Đakovo u jednadžbu daje svoga sina, dobro ti poznatog Milexa koji je upao u nominacije Ambasadora za naj DJ-a 2016., dok se domaćinu audio trpeze Fixsellu za intro ovog Ground Zero techno poglavlja pridružuje i mladi Karlo Matijević. Kada i za koliko upadaš u požeške platinaste nabore ritma? Oko 23 sata s krive strane ponoći vikenda i za baš ništa osim dobre volje.

Slicer&Dic3r alias čine dva tipa  – Julijan Kristić iz Zagreba i Filip Janković iz Velike Gorice. Priča je započela u listopadu 2015. i zajednička glazbena estetika nakon lutanja suradnjama spaja ih u neodvojive polutke gdje jedan od njih reže beat-ove kao najfinija oštrica, dok se drugi igra s njima poput okorijelog kockara.  Prvi zajednički nastup bi je u zagrebačkom Ritmu Grada i potom ubrzo i u Cadenzi, gdje uskoro preuzimaju i rezidenciju s Revival of Frequency programom, kao i rezidencija u velikogoričkom Hyperionu s Soul Divne programom, a 2016. donosi i organizaciju prvog open air-a s onima koji orbitiraju oko iste valne –  Belina Open Air u Novskoj. Zaviriš li u lonac žanrovskog čušpajza zateći ćeš se u neočekivanim miješanjima deep house-a, tech house-a, progressive-a i techna, a uvijek dolaze s nečim novim i zanimljivim.

Tomislav Miletić, za tebe kada padne mrak poznat kao MIlex, u svojoj okruglo tridesetoj na planetu s gramofonima se prvi puta susreće 2006. i nakon godina hodočašća po svim većim domaćim floorovima 2013. nalazi svoje krdo u organizaciji "Urban Art" s posebnim mekanim mjestom unutra za nimalo meki techno i melodični, perkusijama natopljeni, tech-house. produkcija dobiva svoj vlastiti momentum i trake vrte i imena poput Varele, Umeka Fernandeza, Mark Knighta, a loviš ih na labelima kao što su Yin Yang,Tauten, Insert Coin, Yiza Records, Coraza Records, Natura Viva, Code 2 records.

Dođi i vidi, potrebe za osvajanjem nema, ali osjeti se slobodnim izraziti se kojim god pokretom god želiš!

FB EVENT: Ground Zero w/ Slicer&Dic3R & Milex-FreedomOfExpression@Platinum

■ SLICER&DIC3R
[One4One Residents] / ZG
www.facebook.com/SlicerandDic3r/
https://www.mixcloud.com/JulianKristech/

■ MILEX
[Yin Yang Records, Insert Coin, Coraza rec, Undertechnical, Music Rules] / DJ
https://soundcloud.com/miletovski
https://www.mixcloud.com/miletovski
https://www.mixcloud.com/milexmiletic
https://www.beatport.com/artist/milex/213003
https://www.trackitdown.net/search/keyword?q=Milex
https://www.facebook.com/Dj-Milex-189874997888543/

■ FIXSELL
[Ground Zero, Resonant, Electronic Soul, Urban Art, Strobolobodobolos, Regeneration] / OS
https://www.mixcloud.com/Fixsell/
https://soundcloud.com/fixsell
https://web.facebook.com/fixsell
https://www.residentadvisor.net/dj/fixsell

■ KARLO MATIJEVIĆ
[Partijaševo] / NG
https://soundcloud.com/karlo-matijevi
https://mixcloud.com/karlo-matijevic/
https://web.facebook.com/karlo.matijevic.1

■ GROUND ZERO
https://web.facebook.com/pages/Ground-ZERO/212429065620352

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2