Skip to main content
  • gusgus
  • 20.08.2012.

GusGus u Zagrebu

Nordijska elektronika u središtu je pozornosti pa je islandski bend GusGus nakon riječke Hartere odlučio još jednom rasplesati Zagreb.

Naslovna foto

gusgus

Islandska elektronska atrakcija GusGus nastupit će u Zagrebu u klubu Aquarius 16. listopada.

Konstantno kreativno aktivni stalni članovi President Bongo (Stephan Stephensen), Biggi Veira i Daniel August genijalni trojac, u posebno dizajniranim studiju snimili su trenutno aktualan album – „Arabian Horse". Ovaj dance-pop album podsjeća na ranu house glazbu iz devedesetih, ali zadržava suvremenost i urbanost u maniri Massive Attacka. Nesumljivo, GusGus su na svom osmom albumu našli pravi spoj između moderne pop glazbe i elektronskih ritmova klupske scene.

Uz elektronske zvukove, pjesme su prepune uzbudljivih trenutaka, dobrog popa i soula. "Arabian Horse" opisan je kao povratak njihovim glazbenim korijenima. Promociju albuma održali su u avionu na visini od deset tisuća metera te tako napravili korak dalje u svojoj originalnosti i kreativnosti. No, iako je razvojem tehnologije elektronska glazba vrlo napredovala GusGus se ne prilagođavaju prolaznim trendovima te i dalje koriste analognu opremu te tako kreiraju pravi elektrosnki zvuk.

{youtube}u9XNjqugpX8{/youtube}

Uz njihovo ime veže se pojam techno soul koji su sami izmislili budući da brojni glazbeni kritičari nisu znali u koji glazbeni žanr da ih svrstaju. „Nama techno nije samo udaranje, za nas je to glazba s dušom, izvrsno ukomponirana s drugim glazbenim žanrevima neovisno radi li se o jazzu ili drugom house smjeru glazbe"- kaže President Bongo.

Ulaznice za koncert kreću u prodaju 22.8.2012. na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, te online na www.eventim.hr.

Cijene ulaznica su sljedeće:
22.8. do 31.8. 2012. —- 80 kn
1.9.2012. do 30.9.2012. —- 100 kn
1.10.2012. do 15.10.2012. —- 120 kn
16.10.2012. —- 150 kn

Najbrži glazbeni ljubitelji željni dobre zabave svoju ulaznicu mogu kupiti već za 80 kuna. Na sam dan koncerta, ukoliko ih još bude u prodaji, cijena ulaznice bit će 150 kuna.

Kapacitet je ograničen. U prodaji je samo 600 ulaznica!

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2