Skip to main content
  • 9.05.2017.

Humanitarni party – Ples za Antu!

Izvan svih tvojih osobnih problema, drama, zavrzlama, komplikacija i stvari koje možda ne idu točno kako si htio, stoje i ljudi koji mole za priliku da se i dalje bore jer njihova bitka sada je konačna crta života ili smrti.


Oni sretni od nas kroz dane idu s nekoliko dobrih prijatelja i obitelji, koji te grle s boka kao zaštitna mreža svih okrutnih obrata sudbine i slučajnosti, pufer zona između tebe i ludila bespomoćnosti, no svoje najviše svrhe ispuniš tek kada si temeljito human, kada shvatiš da svatko tko se kraj tebe zatekne u pošti, na kasi dućana ili na podiju nosi svoju priču. Tvoj mozak je doslovce ustrojen zrcalnim neuronima koji ti omogućuju da osjećaš ono što drugi osjeća jer je lakše preživjeti u skupini ako svaki član pomaže onom drugom. Pa kako svoje najviše ti živiš kada si kotačić u stroju olakšavanja tuđe patnje pozivamo te tako na humanitarni party naziva "Ples za život – Ples za Antu!" koji će se održati u petak 12. svibnja u 11. sati u Coco klubu u Metkoviću za jednoga budućeg tatu s njegovih ulica.

Pozadina ove humanitarke je priča o Anti Kalebu, mladom čovjeku kojem je u čekanju prekrasnog ljeta kada bi trebao postati otac i muž, izvučen tepih ispod nogu viješću da ima karcinom kralježnice. Jedino rješenje je hitna operacija u Zagrebu kod dr. Kovača zakazana za 1. svibnja, no uz nju stiže i račun od 35 000 kuna koju buduća mlada obitelj ne može sama platiti. Građani Metkovića su se stoga okupili i organizirali nekoliko evenata na kojima žele sakupiti novac za operaciju i popratne troškove boravka u Zagrebu.  Humanitarnoj mašineriji Metkovčana za svoje sugrađane odlučila je pomoći i ekipa Heart4Beata, pa srce ovoga puta u pokušaju spašavanja kuca na flooru za mnogo plemenitije svrhe, a za pultom čekaju DJ Jock, Jolly Joke, Okac, Vedritunes, Maroje i ČX

Utrka s vremenom se nastavlja a svi koji su u mogućnosti pomoći bilo kakvom donacijom mogu to učiniti na sljedeći račun:
NEDJELJKO KALEB IBAN HR4023400093218022233 SVRHA UPLATE: ZA ANTU KALEBA
Za inozemstvo: PBZGHR2X

Svaka kuna je bitna, skupi ekipu, pleši s razlogom, popij piće manje i usmjeri novac u ideju da bi kolektivni trud mogao omogućiti nekome da vidi svoje dijete. Golemo hvala svima koji pomognu na bilo koji način makar samo šireći informaciju i hvala Jolly Jokeu koji nam je svrnuo pažnju na ovu humanitarku. Čak i ako nećeš potegnuti do Metkovića razmisli možeš li se uključiti u donacije jer dok god je zdravlje nešto što se prodaje, dok god bolest ne bira i ne zanimaju je tvoji planovi za život, potreban je kolektiv.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk