Skip to main content
  • 18.03.2011.

Idemo na Faithless, Ben UFO i Valentina Kanzyanija

Ovog vikenda naglasak je pao na subotu, razlog su značajni gosti iz Velike Britanije. Hvatamo posljednji vlak za nastup Faithlessa, Ben UFO zahuktava središnji događaj RBMA. Kanzyani je pak oba dana s nama, danas u Osijeku, subotu u Zagrebu. Birajte!

Šest godina nakon posljednjeg nastupa Faithless je opet s nama ovu subotu u velikoj dvorani Doma sportova. S objavljenih 6 studijskih albuma, prodanih u ukupno više od 12 milijuna primjeraka, Faithless spadaju među najveće i najtiražnije elektronske bandove svih vremena. Njihov posljednjih studijski album "The Dance", objavljen u svibnju ove godine u Britaniji već je dostigao zlatnu tiražu. Osim želje da uživo poslušate bezvremenske mega klasike poput "Insomnie" i "God is a DJ" ovo je možda posljednja prilika da poslušate Maxi Jazz, Sister Bliss i Rolla u punom sastavu. Prema za sada još uvijek neslužbenim informacijama nakon što privedu europsku turneju kraju, skupina Faithless se raspada. Središnji event Red Bull Music Academy programa održat će se također u subotu u zagrebačkom kino-klubu Grič. Domaćin je Eddy Ramich, a gost  Ben UFO, jedan je od utjecajnih londonskih klupskih DJ-a i promotor novih zvukova. Dobra vijest za posjetitelje je da se ulaz na ovaj središnji RBMA event ne naplaćuje. Ovo je ujedno i vikend Valentina Kanzyania koji u sklopu We Love Music organizacije večeras nastupa u osječkom klubu Bastion. Oni koji ne stignu u Osijek mogu ga poslušati dan nakon u sklopu United Electronic Sounda koji se održava u zagrebačkom klubu Boogaloo.
{youtube}N9D-GE66njg{/youtube}

Večeras u Zagrebu možete plesati u Aquariusu i Fanaticu ili pak djuskati u Sirupu. U susjednom Sarajevu svakako posjetite klub Fis-kulturu. Ako u subotu ne odaberete nešto iz naše preporuke, uzavrelu noć provedite u riječkom La Nocheu koji dovodi strastvenu Brazilku Fernandu Martins. Preko granice u Ambasadi Gavioli house doček priređuju Shapeshiftersi, Sandy Rivera, Harry "Choo Choo" Romero i drugi. U Splitu možete posjetiti klub Jungla gdje Pero Fullhouse ugošćuje Edy C.-ija i Soundlab. Ne zaboravite da koncert Faithlessa ima i službeni after party u klubu Sirup, u kojem te večeri vrti dobro znani Stuart Geddes iz Londona.

Ovog vikenda u mislima je Insomnia!

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk