Skip to main content
  • 14.12.2015.

Incident u Jungli!

Kada se dogodi incident svi znaju, glas se proširi poput šumskog požara, a ovoga puta na posljednjoj rundi u 2015. buktinja gori baš u splitskoj Jungli.

 
Sada kada već znaš gdje, tvoj dezignirani kada na vremenskoj crti sjeda na subotu, 19. prosinca na Incident Specialu. Incidenti su transgresije, prekoračenja, izlasci iz uvriježenog okvira koji podižu valove na bonaci društvenog, a zvučni tsunami ovoga puta dižu Teo Harouda, Teychee, TKNO i Okac koji se leđa o leđa oslanja s Jockom.

 
Teo upada u Techno u metropoli glavnoga grada još 1982. i od 17 nadalje dječačaki snovi tjeraju na soundtrack umjetnika kao što su Daft Punk, The Prodigy, Hardfloor, Kraftwerk… Na sceni kao kotačič mehanizma hrvatskog undergrounda već preko desetljeća, uši su ga lovile i na prostorima Slovenije, Srbije, BIH, Češke, Nizozemske… Rezidenciju u Bestu kasnije, postaje suosnivač Rave'n'Roll techno programa, Invazija open aira i inovativnog Elektrona. Poveo vas Teo na jedan old school techno set ili se poigrao novijim plodovima zvuka, kući ideš zadovoljan.

 
Teychee alias skriva Teu Vračić, mladu damu koja je svoj prvi Technicsov gramofon i žicu za glazbu naslijedila od oca. Noći na podiju uskoro je zamijenilo pomicanje na poziciju iza pulta. U godinu na sceni mogli ste je pecati na programima kao što su  "Elektron", "Techno 3.0", "Techno Doza". Tvrdi techno set u nježnim ženski rukama. Gdje ćeš bolje?

 
Nakon bootlega u Umekovom hitu "Lanicor" i gostovanjima po globalnim labelima TKNO se lansirao u orbitu i trake ugnijezdio i u setove Carla Coxa i Richiea Hawtina. Osnivač Tauten labela ujedno je stavio svoj popis i na crtu ugovora s Toolroom Recordsom, Yin Yangom, i Funk'n'Deepom. Suradnje i projekti za uzgoj najboljeg techna nemaju nikakvu namjeru jenjati dok TKNO dalje gradi svoju priču ciglu po ciglu beata.
 
Glazbenim lijanama Jungle tako se ori od minute prije ponoći. Do dva ujutro upadaš za 30 HR novaca, a nakon ubacuješ još 20, dok će žene, dame, gospođe, gospodične, šinjorine upadati free do 1.30. Ponesi set za preživljavanje i s ledene betonske jungle klizni u vruću techno junglu. Vidmo se na flooru!
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2