Skip to main content
  • 10.05.2016.

Internacionalni gosti za pultom Tabooa!

Postoje dani i tjedni kojima daš sve što imaš, sve komadiće sebe uložiš u to da svakodnevica teče glatko, a pod mirnom površinom u mišićima spava ritma gladan tsunami.

 
Kako kraj tjedna pokuca na vrata osjetiš da si na low battery, ali simultano, obećanja vikenda krenu u tetivama stvarati novi naboj. Energija se preseli iz glave u tijelo dok mračni podiji i bass koji putuje kroz pod zovu sirenskim zovom mašina.
 
Smatraj ove retke dakle službenim proglasom i pozivom na noćni vikend egzorcizam, tri stadija ispod razine zemlje, tri kata ispod stopala glavnoga grada ravno dolje prema središtu pa do jezgre Tabooa. Gore i dolje je sasvim jednako legitimna putanja kao lijevo i desno. 

 
Duboko dolje u underground zvuka tako te na novo tabooljanje u petak (sugestivno nabijen značenjem),baš 13. svibnja, vuče jedna matrijahalna struja. Dama koja preuzima pult je Joma Maja stasala nam nedaleko preko granice sa susjedima u BIH. Kako to rade žene pokazat će u setu premreženom mračnom, sexy elektronikom koja od naboja puca po šavovima.
 
Banjalučanka je svoje vrijeme podijima redovno poklanjala od ranog teenagerštva, a 2011. seli se sa podija za pult. Nježne a snažne prste mogli ste uhvatiti na Exitu, Momento Dementu, Fresh Waveu, Demofestu i Lunaru, a pult je dijelila i s velikanima kao što su Cristian Varela, Uto Karem, Eddie Evil Richards, Timid Boy, Archie Hamilton, Vasco Inspirian, Lale, Marko Vukovic, Woodie, Mladen Tomic, Petar Cvetkovic, da bi je 2014. dočekala u društvu BIH burn Residency finalista.

 
Kao muževna podrška ovdje su i Life4Funk, tip koji ne pušta elektroniku od svoje 14, a danas ga poznaješ kao onoga za upravljačkom pločom, od bogova elektronike posvećenih, podija riječka Crkve. Čitavo zdanje petka stoji na potpornim stupovima dva Taboo domaćina, rezidenata NMR-a i NIZ-a.
 
 
 
Zatim loviš koji jutarnji burek, vraćaš se kući tako da će te majka jedva prepoznati, uhvatiš koji ZZZ, orgijaš u subotnjem danu (onaj dio koji nisi prespavao) i slijećeš uvečer iznova na podij, gdje u goste primamo ljubljanskog gospodina housea koji napominje kako mu je glazba prva ljubav i kako je još uvijek zaljubljen, Jackie Deejaya. Kozmopolitski život vodio je od rođenja u Beču, preko odrastanja u Njemačkoj, zatim života u Hrvatskoj i Švicarskoj i Španjolskoj. Ljubav je konzumirana prvi puta u malenom dubrovačkom klubu davne 1987. i od tada gori jednako jako. Pa spontano zapaljivi, zaljubljeni ili ne, odmorni ili pospani, nije ni važno… Kada kuća housea razmota svoj melodiozni krov jedino što preostaje je da plešeš. 

 
Na flooru je sve moguće, on zna sve tvoje tajne, sve želje djeluju bliže, svijet izgleda onako kako bi trebao, brige su daleko, a ti si se vraćaš onoj esencijalnoj potrebi ljudskog sa svakim beatom, potrebi da budeš sretan i da voliš, potpuno uglavljen u trenutak u kojem jesi. Rave on!

 

TABOO CLUB ZAGREB

Grgura Ninskog 2 / CRO
FACEBOOK:TABOO CLUB
 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop