Skip to main content

Interval u Das Haus donosi ljubav prema analognom zvuku

Drugo izdanje programa Interval na dva floora će okupiti veliki broj domaćih umjetnika uz gostovanje mariborskog producenta i DJ-a Marka Lüka.

Piše: 


Najpoznatija zagrebačka underground kuća ove će subote ponovo otvoriti vrata po prvi puta nakon gotovo mjesec dana koliko je prošlo od novogodišnjeg Das Haosa. Za otvaranje vrata omiljene kuće na kraju grada ovog puta je zaslužna ekipa Intervala pod vodstvom Art Lentza. Program koji je premijeru doživio jesenas u Sirupu tako kreće u svoje drugo izdanje. Interval ovaj put ide na dva floora, techno i tech house, koje će tresti Funktion One ozvučenje i obojati vizualizacije pod palicom VJ Pigi Da Dona i DHP-a iz Zagreba te VJ TAC-a iz Maribora.

Iz Marburga na Dravi uz već spomenutog VJ TAC-a dolazi i glavni gost večeri Marko Lük koji će nastupiti na techno flooru. Lük je producent i DJ kojega cijene kako zbog njegove sklonosti mračnijim techno ritmovima tako i zbog ljubavi prema vinilu te prije svega korištenju analognih mašina pri produciranju svoje glazbe. Na techno flooru u mračnom podrumu Das Hausa će uz mariborskog gosta zasvirati i domaćin Art Lentz, kojemu u pojačanje iz Karlovca dolazi Dots poznat i kao Beat Svega koji je u kući već svirao u sklopu programa Connection. Boje vinila i techna također će braniti Reversed Sentence uz Omena, još jednog DJ-a iz Duge Rese koji će u subotu prvi puta zasvirati pred zagrebačkom publikom.

No posebna atrakcija techno floora svakako će biti Val Vashar ili Val Kurtin, DJ kojega prati renome jedne od perjanica hrvatske psy-trance scene, a koji će skrenuti od svog ubičajenog stila te odati počast svojim techno korijenima. Deckove Tech House floora smještenog na katu kuće grijat će Saša Delimar, Mario Novak, Basta, Arsen Pavešić, Brighton, te poseban gost iznenađenja. Delimar će odraditi live act u vlastitoj maniri, Mario Novak rezident programa Cycle poznat je zagrebačkim zaljubljenicima u analogni zvuk i kao vlasnik Pitch Vinyl Shopa, Basta kao DJ eklektičnog stila koji se nakon godina brušenja uobličio u tech house, te Arsen kao veleposlanik Sirupa zajedno će podržati Brightona koji obilježava devetu godišnjicu bavljenja glazbom.

Upravo je Brighton uz karijeru producenta i DJ-a, jedna od osoba koje su bile ključne u stvaranju ideje prema kojoj se jedna kuća na kraju grada pretvorila u nezavisno utočište undergrounda danas poznato kao Das Haus. Sve u svemu, dva floora, bogat line-up DJ-a kojima je zajednički nazivnik ljubav prema analognome zvuku i staroj školi stvaranja elektroničke glazbe, te underground atmosfera kuće, zvuče kao čvrsta garancija za vrhunski provod. Vrata se otvaraju trideset minuta do ponoći, a zabava u Podsusedu trajat će do nedjelje u podne.

hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web