Skip to main content
  • 16.10.2019.

Izložba radova i animirani band ispod pruge

'Izložba & žurka ispod pruge' naziv je događaja u Rijeci koji ne želite propustiti.

Piše: 

Riječani, a i šire kada čuju 'ispod pruge' znaju da je riječ o klubu Tunel koja nas ovoga puta uzdiže izložbom radova Martine Zrnić iz BCJ Design-a nakon koje će uslijediti glazbena grupa The Laidbackz. u ponedjeljak 21. listopada.

Umjetnost i vještina izrade spajaju se u jedinstven izraz u radovima Martine Zrnić. Apstraktni, biljni i životinjski motivi objedinjeni su u eklektični zbir umjetničkih radova jedinstven na sceni u Hrvatskoj. Svijet fantastike i prirode stalni su izvor fascinacije i inspiracije koji je pretočen u vizualno i taktilno iskustvo predmeta koje umjetnica izrađuje. Martina Zrnić je prve umjetničke predmete izradila u cilju humanitarstva: da bi pomogla udruzi za pomoć životinjama u Vukovaru. Preseljenjem u Rijeku, kroz studije i rad na grafičkom dizajnu, postupno podiže nivo i kompleksnost radova – šireći se na više likovnih tehnika.

Slikanje i fotografija, grafički dizajn, te izrada plaketa, rokovnika i kutija od polimerne gline – područje su fokusa ove mlade umjetnice. Svestranost i svakodnevno unapređivanje urodili su radovima koji su otputovali na nekoliko kontinenata. Nakit kao nosiva umjetnost ne ispunjava samo funkciju ukrasa, već istovremeno služi kao odmak od svakodnevice i ponekad monotonog okruženja u kojem živimo, što je na koncu i cilj brenda BCJ design.

The Laidbackz je animirana muzička grupa sa svojim likovima, svijetom i muzikom. U nastajanju grupe 2016-te, njihova muzika je bila kolekcija starih beatova na kojima su radili individualno, a kako je vrijeme odmicalo počinju raditi i potpisivati muziku kao duo iz čega je proizašao prvi EP – Grayscale, koji je izdan na respektabilnom labelu za Hip Hop i Beat kulturu NINETOFIVE records 2016-te.

S vremenom, trake (singlove) im izdaju također respektabilni labelovi u žanru kao što su HIP DOZER, Tour De Manege, Kwaleeti i ostali popularni srodni kanali na Youtube-u i Soundcloudu. Drugi EP – The Laidback Avenue im izlazi 2018te na njemačkom indie hip hop labelu iz Frankfurta, S!X – Music koji je direktni krivac za jedne od najkvalitetnijih i najslušanijih Trip Hop, Lo-Fi Hip Hop, Jazz mixeva na Youtube-u! Također im muziku koriste neki poznati i manje poznati vlogeri u svojim videima koje možete naći na YT.

Paralelno za muzikom razvija se animirani, vizualni svijet sa svojim likovima, njihovim osobnostima i pozadinskim pričama…Tu nastaje ideja za prvi originalni DIY video uradak, te Roa odrađuje cijeli video za njihovu "Late Night Cruisin'" traku. Trenutno rade na skriptama i pilot epizodi koju možete očekivati u bližoj budućnosti! Izbacili su i treći EP pod nazivom "The Rendesvouz Tape" 4.10.2019 također na S!X – Music labelu gdje je već ima dobru slušanost! Jedan od major muzičkih kanala na Youtube-u, " Stay See" im uvrštava 4 trake u svoj jesenji Amsterdam Jazz Hip Hop mix za 2019tu!

Ne propustite ove zanimljive i autentične umjetnike i dođite u ponedjeljak, 21. listopada u Tunel

FB event: Martina Zrnić: BCJ Design + The Laidbackz

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2