Skip to main content
  • alt
  • 1.06.2014.

Jack de Marseille u Zagrebu

Sljedećeg vas vikenda u DEPO klubu očekuje ples do jutra rana uz hipnotičke frekvencije za koje će se pobrinuti gost iz Francuske, Jack de Marseille, te dvojica domaćih DJ-eva – DJ Mary i  Teo Harouda.

 
Jack de Marseille se u posljednjih nekoliko godina ustoličio na tron najboljih svjetskih DJ-eva. U domovini mu Francuskoj ga redovito stavljaju na prvo ili drugo mjesto omiljenih svjetskih DJ-eva; ponekad ispred, a ponekad iza Laurenta Garniera – ispred imena poput Carla Coxa, Jeffa Millsa i Richieja Hawtina. Prve dodire s vinilima Jack je ostvario već u najranijoj tinejdžerskoj dobi da bi konačno 1990. godine krenuo u DJ-anje. Iz godine u godinu napreduje, a prvo veće ubrzanje karijere događa mu se 1994. godine kada izdaje prvu miksanu CD kompilaciju ‘DJ Master Mix n°9’. Nedugo nakon toga na nagovor svojih prijatelja Kika i Oxie iz Ozone Recordsa kreće u produkciju. Čvrste muzičke temelje stekao je kroz klasičnu muzičku izobrazbu. To, u kombinaciji s višegodišnjim DJ-anjem, već ga na samom početku čini vrlo uspješnim producentom. 1996. pod njegovim imenom izlaze dva izdanja ‘Submerge’ i ‘Elements Percussifs’ upravo za Ozone Records. Od tada do danas izdao je brojne izuzetno zapažene EP-ove za ‘Ozone’, ali i druge etikete kao i brojne miksane CD kompilacije. Nastupao je, i dalje nastupa, u brojnim klubovima i na velikim raveovima širom Europe. Interesantna je činjenica da je u prosjeku bookiran 6 mjeseci unaprijed – što dovoljno govori o potražnji koja vani vlada za njime. Nakon burnih vikenda ne pada umoran u krevet, već kako sam kaže; ’emocionalnu energiju’ koju je pokupio od clubbera pretače u muziku u vlastitom studiju u Marseillesu. Sam sebi je najveći kritičar – vrlo je rigorozan po tom pitanju; što je u kombinaciji s perfekcionizmom vrlo pogubno po vrijeme koje troši tijekom produciranja. No, konačni rezultat je ono najbitnije.Muzički, Jackov stil centriran je u energičnom technu sa mnoštvom plemenskih (tribal) motiva i perkusija. Svoj stil otkrio je kroz Derricka Maya, Kevina Saundersona i Juana Atkinsa – čije karijere je pratio od samih početaka. Vrlo često radi na 3 gramofona što mu omogućava maksimalno usijavanje atmosfere plesnog podija gdje nastupa
{youtube}CPbQoAhAtqU{/youtube}
 
DJ Mary se bavi elektronskom glazbom od kraja ’80-ih /početka ’90-ih , kada je počeo osvježavati tvrdu funky glazbu , obogaćenu EBM-om , industrialom, new beatom , a zatim i acid houseom, uključujući ostale pravce. Više od 20 godina DJ – ing iskustva , predanosti i jedinstven izbor glazbe, oblikovale su ga kao DJ / producenta, koji uživa veliki ugled i popularnost na elektronskoj sceni. Koristi svoje tehničke vještine do savršenstva , igrajući se matematički strukturiranim tgech sekvencama i raspoloženjima dok publiku nemilosrdno hipnotiziraju perkusionističke, groovy atmosferične melodije i beatovi .
{youtube}YudFHaJJLDk{/youtube}
 
Teo Harouda se vrlo rano se upoznaje s grupama Daft Punk, Prodigy, Hardfloor i Kraftwerk koje će kasnije utjecati na njegov glazbeni izričaj. Interes za elektronsku glazbu bio je razlog da se upozna s domaćom underground party scenom  što ga je na kraju dovelo do kupovanja ploča i početka njegove karijere DJ-a. U vrlo kratkom vremenu, Teo je dobio priliku da svira na Observationu, eventu humanitarnog karaktera u zagrebačkoj Tvornici, i Orbital Projectu u tadašnjem Otv domu. Tijekom 1999/2000,, zajedno s Nitrom i Markom Musulinom, oformio je grupu koja je sudjelovala na raznim zbivanjima po hrvatskim klubovima (Otv, Arion, Valentino, Sokol). Nedugo zatim, uslijedila je i prva rezidencija u zagrebačkom klubu Gjuro II, sa Slavenom Damjenićem. Svoj talent, Teo je dokazao osvojivši drugo mjesto na dj natjecanju I CHOOSE MY DJ u klubu The Best, u kojem je, zahvaljujući tom uspjehu, dobio i rezidenciju na programu TECHNO CLUB. Program je ugostio mnogobrojna svjetska imena poput Technasie, James Ruskina, Oscar Mulera i drugih a svirke s njima, uvelike su utjecali na Teov glazbeni razvoj. Osim rezidencije u klubu The Best, imao je rezidenciju i u riječkom klubu Fun Academy. Sudjelovao je na brojnim partyima i festivalima, kako u Hrvatskoj (Astralis, Mozaik, Techno Club, Direct Drive), tako i u Sloveniji (Virgnity) i Srbiji (Energy Fest). U suradnji s prijateljem i kolegom Dj Zokjyem osmišlja i pokreće vrlo uspješan program pod imenom RAVE“N“ROLL. Muzički stil mu je baziran na minimalistic techno soundu koji prezentira na tri decka.
{youtube}kVrw910p994{/youtube}
 
Party se održava u subotu, 7. lipnja, s početkom u 22 sata, a za upad ćete do ponoći izdvojiti 40 kuna, a nakon 50.
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop