Skip to main content
  • alt
  • 14.07.2015.

Jedna mračna i jedna silikonska duša na Banjama

Kreneš li Jadranom sve južnije i južnije zateći ćeš se u obalnom gradu u kojem još uvijek ponosno stoje i šapuću priče zarobljene u starim zidinama. No to nije ono kamo si se ti uputio plesaču!

 
Oni kojima srce kuca u ritmu pjesme usmjerit će stopala prema Banje Beach klubu kao dubrovačkom plesnom punktu sjajnosti. Ovoga vikenda tamo će se zateći dvije duše, jedna hrvatska, jedna britanska. Za pult staju Blacksoul, u petak, 17. srpnja, i Silicone soul dan nakon.
 
Blacksoul je, suprotno onome što bi mu alias mogao sugerirati, poprilično prštav. Mrak ti treba da bi mogao znati što je svjetlo, sve supostoji sa svojom suprotnošću. Dvadeset godina iskustva u prstima postavilo je ovog domaćeg producenta, DJ-a, vlasnika Blacksoul Music labela i sushi entuzijsta na vrh hrvatskog elektroničkog partenona. Nastupio je i na Miami Winter Music Conference, ali jednako tako uklizao i u glumačke vode kada je zapeo za uho producentima Shamelessa pa se tako i traka “Can’t Help Myself “ zaglavila na soundtracku serijala.

alt

 
Jedno vrijeme poslušni student SEA, danas vlastite produkcije sipa renomiranim labelima kao što su Strictly Rhythm, Toolroom, Cr2, Milk & Sugar, Hed Kandi, Ministry Of Sound… No kada iz mraka studija prožmirka na svjetlo brzo se vraća u slatko podzemlje i ljepljive floorove Bears& Honey klupskih večeri.
 
Druga duša je silikonska, nepropusna i impregnirana toplim ritmom hladnih mašina. 1998. se čini tako tako daleko, ali baš tada se rodio Silicone Soul kao duo škotske elektronike. Craig Morrison i Graeme Reedie upozali su se u školi i odrastali zajedno na scenografiji živahne glasgowske sene. No putevi su se nakon pet album za Soma Quality Recordings i vlastitog labela Darkroom Dubs razdvojili i kao solo izvođač sada stiže Graeme Reedie koji je preuzeo svjetske pulteve dalje sam. 

alt

 
Banje vas zovu na fantastičan glazbeni vikend bijeg i zatekne li vas vikend na dubrovačkom kamenu znate kuda se uputiti! Ostanite nam divni i rasplesani!
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2