Skip to main content
  • split sv duje

Kend vikend u Splitu

Nova plesna večer i novi program u Splitu pod nazivom „Kend“, za svoju premijeru održat će se u klubu Kocka, no svi ostali klubovi su također pozvani da ih ugoste.

Piše: 

Naslovna foto

split sv duje

Kend predstavlja klupski event novog doba o organizaciji tri mlada DJ-a koji se predstavljaju pod zajedničkim pseudomim CopyPaste ili pojedinačno Ozren, Allan i Jakov. Momci se glazbom bave posljednjih deset godina, prije su sudjelovali u zajedničkim angažmanima, naime svirali su u par bendova bendova i imali par nastupa. Iako imaju godina staža kad je u pitanju partijanje, prije pet godina prevagnula je ljubav prema elektronskoj glazbi koju su odlučili manifestirati tako da ponude više izbora splitskoj party sceni. Video prezentaciju prvog KEND-a možete pogledati ovdje.

U susret prvom KEND-u koji će se održati u petak 25.siječnja u klubu Kocka, porazgovarali smo s članovima CopyPaste projekta o ideji, imenu partija, ali i o očekivanjima:

Odakle ideja?
Jednostavno je premalo partija u Splitu, bar upola manje nego prije 5 godina. To se može reći i za koncerte, iako su klubovi na tom planu malo popravili svoj repertoar. Međutim, Masters, Metropolis i slične instalacije su svoja vrata odavno zatvorila, a samim tim ostajemo na Jungli odnosno Kameleonu (Solin) koji su ok klubovi, ali nema dovoljno prometa niti je atmosfera kao prije.

Ime partija i zašto?
Ime partija je mala igra riječi. "Kend" je riječ iz splitskog slenga koja je usko vezana uz subkulturu elektroničke glazbene scene i sve supstance koje je prate : ) Kendat(i) se je slično kao recimo „odvaliti se“ ili „razbiti se“. Znači mali wordplay, ali i dobro novo ime koje možda i opstane. Pošto je riječ o klupskom eventu, svi klubovi su pozvani da nas pozovu.

Što predstavlja CopyPaste?
To je zajedničko ime nas trojice. Nastalo je na brzinu i predstavlja 'Sync' generaciju DJ-eva. Dok se puno vode rasprave o tome tko je „pravi“ DJ i što to znači, naše je stajalište da danas svatko može biti DJ i svakako nam je to drago. DJ je ipak samo osoba koja pušta glazbu i to najčešće tuđu. Samim tim, distanciramo se od veličine DJ-a kao neke istaknute figure u subkulturi. Partije čine ljudi i glazba, DJ je komunikacijski kanal.

Hoće li se KEND-ovi održavati u određenim periodima i samo u Kocki?
KEND nije predviđen samo za Kocku, prvi event je tamo zbog jednostavnosti izvedbe. Što se tiče perioda, mislimo ga održavati jednom mjesečno, ili bar u takvom vremenskom intervalu.

Što očekujemo od partija?
Očekujemo dobru atmosferu, zabavu i ples. Pozivamo sve koji to žele i u tome uživaju!

Upad je za prvi party skromnih 10 kn prije / 20 kn nakon ponoći, pa ako djelite njihove svjetonazore i želite više ovakvih događanja u Splitu, podržite CopyPaste i svratite na KEND!

kend

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop