Skip to main content
  • 13.06.2017.

Konekt i vrh britanskog techna u Fort Bourguignonu!

Još jedno mjesto fortifikacije, snage i sile, nekadašnji obrambeni mehanizam povoljnih sigurnosti luka na panorami Pule, postaje plesni centar. Utvrđen zvučnicima na potpornjima želje čeka subotu, 24. lipnja gdje Konekt nad floor zove britanskog gosta Marka Brooma.


Konekt, kao glazbeni kanal s uspješnom prošloljetnom sezonom u retrovizoru, vraća se još jednom u pulski Fort Bourguignon u rukama svoga zakonskog skrbnika Paperclip Projecta. Iza aliasa stoji gospodin Dario Debeljuh, na sceni prisutan i živ od 2005. Pet godina plesa rezultiralo je 2010. krunom stvaranja vlastitog labela Etiketa Records koji je nediskriminatorno birao najbolje od domaćeg i stranog techna i housea. Kako je zasićenje stvarna emocija, sve ono umjetničko svakih nekoliko godina trebao bi biti redefinirano, protreseno za šiju i njegove svrhe prenamijenjene novim linijama interesa unutar njihovih nosioca. 2012. tako stiže u redefiniranju sebe kao Paperclip Projecta, čije prvo izdanje pod novom nomenklaturom, "Dark Spika", izdaje štokholmski Aura Mirror, a preferirane margine zvuka su tamnije tangente techna.

Konekt radi ono što svojim imenom naznačava i u internacionalnom povezivanju na tvrđavu iz nabora techna vodi britansku bradu beata Marka Brooma, sasvim prikladno vlasnika digitalno/vinil labela Beard Man, koji je svoje viđenje elektronike ostavio u izdanjima na labelima kao što su Mo-Wax, Warp, R&S, Soma, Ifach (with Baby Ford), Bpitch Control, Platzhirsch, Rotary Cocktail, Material, 2020 vision, Saved, Cocoon, Blueprint... Tko bi ikada pomislio da će ovakva glazbena karijera zaiskriti jednim običnim godišnjim odmorom na Tenerifima 1989. Posvuda su bile naznake čikaškog zvuka i acid house je bujao. Čovjek koji je na odmor otišao nije bio isti koji se vratio u Veliku Britaniju i posljedično postao jedno od prominentnih zaštitnih lica britanskog techna koji u prerade upisuje i neke od najvećih poput Dubfirea, Edit Selecta, F.U.S.E-a, Dj 3000-a i Alana Fitzpatricka.

Kao potpornji služe i domaće snage vlasnika Selbstportrait Musica, Unique, mladi newcomer Sluna preuzima warm up, dok iz One Love Pula stižu vještine Lima LP MC-a.

Ulaznice u pretprodaji čekaju za 80kn, dođeš li pred vrata tvrđe prije ponoći upadaš za 100, a nakon za 120. Dobro nam došli na novi Konekt.

LINE UP:
MARK BROOM (Beard Man,Cocoon, R&S, Soma/ UK)
www.markbroom.co.uk
www.facebook.com/MarkBroomOfficial

UNIQUE (Selbstportrait Musik)
www.dj-unique.net
www.facebook.com/UniqueCRO

PAPERCLIP PROJECT (Natura Viva Black, Agile, Konekt.Croatia)
www.paperclip-project.com
www.facebook.com/Paperclip.Project

SLUNA (newcomer)
www.soundcloud.com/dj-sluna

MC LIMA LP (OneLovePula)
www.facebook.com/MClimaLP

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2