Skip to main content
  • 19.01.2017.

KS vikend vodič za veselje!

Četvrtak je tako i tako u party rasporedu svakoga predanog misiji deranja džonova poznat kao predvikend i samim time sasvim legitimna temporalna pozicija s koje si inkliniran zabušavati u onome što radiš da bi maštao o noćima koje dolaze.

 
Život će ponekad tražiti od tebe sve i onda će si uzeti još malo jer to je ono što on radi, to je njegov thing i to je ono zbog čega ti postaješ bolji i jači. No ujedno je i modus kojim na one prostore slobode unutra koji će na "Hajdemo zavijati na Mjesec!" reći "OK!", zalijepi patinu obveza, rasporeda, popisa i discipline, stvari koje treba handlati manje ili više kao boss… Znaš onu foru da nisi zapravo ni sova ni jutarnja ptica već neka forma permanentno iscrpljenog goluba… E upravo za liječenje ove pukotine plesom, druženjem i kantama dobre energije bogovi ritma su sjeli, sklopili prste, češkali brade, (Rodinov "Mislilac" baš o tome misli… ako is se slučajno pitao…) i dogovorili da postoje dani u kojima egzorciraš sve ono što egzorcizam na podiju treba. Strobo su ubacili tako iz fore. Pa skokni okom niže na brzi prelet vikend preporuka. Budi tamo ili budi kockast!

 
Putevi petka vode u zagrebački Funk klub, a funky skroz na skroz možeš se osjetiti baš s domaćim nam Brightonom od desetke nadalje. Cijena upada ti je samo osmijeh i dobra volja. Apsolutno funky!
 
Potom, zatim i tada za sve vas DEPOično nastrojene imamo i jedan all nighter, maratonac u rukama domaće nam s pedigreom uzgojenog gospodina Felvera, koji te fura od pretponoćne jedanaestice do prvih zraka zore. Upadaš s besplatnjačom do 1, a kasniš li na sjajnost ubacuješ 30 kn.

 
Masters ispunjava obećanja dano svojom nomenklaturnim linijom i dovodi samo majstore zanata. Ako je zanat ljubav, ples i više manje kaotični dervišizam na podiju znaš da zoveš starosjedioce Sergeja Snoozea, Arszenika i Toressa. Dođeš oko 11 pa nek ti nebo pomogne do kada izdržiš. malo do pojilice pa nazad na podij!
 
Nasuprot mekim i ženstvenim kružnicama kao digitalni glasnogovornik Splita stoji tvrda forma Kocke unutar koje te beat mekša do same srži, a ritmičko sržno omekšavanja, 20. siječnja od desetke predvode Labud, Marko Friedl, El Commando i Anako.

 
Zatvoriš petak, bauljaš u subotu ujutro malo dok ljudi idu na plac u potrazi za najboljim burekom, navratiš kući čisto da ne zaborave kako izgledaš, pustiš ih da se iskrižaju na što to ličiš, uhvatiš koji REM ciklus i navečer sve iznova. Sakupiš sve koje voliš i ako im se ne ide van čak obećaš da plaćaš cugu, objasniš im da nikada više neće biti tako mladi kao ove subote i kada srolaju očima i pristanu kreneš.
 
Totalno se vraćaš u Masters jer, nasuprot tvom stvarnom bureku u zoru, ovaj ima veliko početno slovo, pa u mesnatim navojima beata Burek stiže uz osobnog glasnogovornika Pytzeka, i Herzel LIVE. Počinješ u ponoćnu uru i daš pedesetku tipu na vratima za jednu cjelonoćnu vožnju.

 
U Pirovcu pak slaviš pir subote u MS Klubu. premotaj unaprijed, 11 je sati uvečer, sav odgovoran puk spava, a ti si nabrijan i plešeš na Transition uz F.O.R.M. live, Edy C.-ja, Chubyja i Manija.
 
DEPO kao DEPO bez Jakopetza ne može, Zašto i bi? Domaće uzgojena ćelava glava koja voli glazbu i ljude bliješti za pultom od 11 nadalje za jedan fini all nighter. Do ponoći si unutra za dvadeset novaca, nakon ponoći dodaješ još deset. Tko ti kriv što kasniš.
 
U riječkoj Crkvi sklapaš ruke božanstvima plesa, moliš litanije BPM-ova i lemuzine ostavljaš šankerima na Balanceu uz gosta Paride Saracenija, a tabor podrške drže Lemon, Mark Ash i Krekman.

 
I taman kada misliš da znaš sve shvatiš da si John Snow i da su sante dijabolično malo egzibicionističke pokazujući samo svoje vrške. Ovo je samo dio onoga što vikend hrvatske zimske glazbe na struju nudi pa si za detaljan pregled i neki otrov po vlastitom odabiru skokni na KS kalendar i proruj za onime što te golica, jer vikend bez golicanja kao da se i nije dogodio, kao Stanio bez Olia, kao ćevapi bez kajmaka, kao starleta bez selfija ili kućnog uratka… Enjoy i budi sjajan!
 
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk