Skip to main content
  • alt
  • 1.06.2015.

Kvir’n’Bass dere Krkom

Urbana središta, underground klubovi, obalni hramovi zvuka… Sve su ovo legitimna mjesta za baciti jedan od onih za pamćenje, no kada si posljednji puta partijao na otoku?

 
Otoci nose jednu specifičnu emociju, atmosferu prekrasne samodostatne inspiracije, izolirani i sami u gomili mijenjaju nešto unutra.
 
Tako se nakon godinu dana stanke na Krk vraća Kvir’n’Bass. Dvevno-noćna party varijanta povest će te od popodneva 5. lipnja s plaže Plav pa sve do zore narednog dana koju ćeš čekati u katakombama Volsonisa. Glazba ne staje dok sunce ne ustane nad morskom površinom u 6 ujutro.

alt

 
Deep houseom, UK garageom i tech houseom  će vas za nekoliko dana povesti jedna dama, Ana Antonova, koja je sredinom 90-ih zalijepila tada vrlo mlado uho za MTV i zakačila se na bandove poput Rage Against the Machine, Prodigy, Propelerheads i na prve CD boxeve Ministry of Sounda.
 
Zatim je ovdje Zolium s Krčkim korijenima, a trenutno se deklarira kao Riječanin. Vrata za ulazak u glazbu bila su gangsta rap i hip hop koji su mutirali u ljubav spram drum & bassa, techna i housea. Trenutni student glazbene akademije sada je zaokupljen teško udarajućim Rolandovim 808-icama i nostalgijom za 90-tima. Dakle imamo nešto staro u novim rukama okruženo nečim plavim, lijepo je kada stvari sjednu na mjesto!
 
A da bi sve sjelo s onim klikom kada utori savršeno pašu pobrinut će se dva stupa CFSN-a, udruge za promicanje audio-vizualnih umjetnosti. phillipea i Funk Gurua glazbene dužnosti odvele su po svim zakutcima Europe i otvorila im vrata najvećih klubova i festivalskih lokacija. Njihovi klupski nastupi su mashup svježih house, deep house, techno, bass, trap, drum’n’bass, UK funky, future garage, post dubstep, beats, glitch, juke i indie beatova.

alt

 
Dečki iz CFSN-a nedugo su proslavili 12. rođendan s HNNY-jem i Herzelom u dva nastavka s preko 30 DJ-eva i 24h web streamingom i ujedno organizirali 10. Illectricity, festival audio-vizualnih umjetnosti i peti MASKEN’BASS.
 
Stoga spakiraj se za naredni vikend, zgrabi ekipu i dođi! Kada si posljednji puta otišao sa svojima na jedan vikend izlet? Točno tako, predugo je prošlo!
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk