Skip to main content
  • 16.04.2016.

Lausounds u Lazaretima!

Životni putevi su neobični i pišu bolje priče no što bi najbolji kofeinom napajani bipolarni scenarist ikada mogao.

 
Jedna takva je i ona Harisa Čustovića. Djetinjstvo proživljeno podno dubrovačkih zidina zamijenila je meka Kraljičine zemlje, London, i postaje tata jednog od najuspješnijih domaćih labela s internacionalnom reputacijom, Lausa.
 
Gospodin s inter-instrumentalnom vještinom, svestrani producent i DJ koji već 20 godina stvara nove glazbene priče i eksperimentira po rubovima i osima elektroničkog upravlja stopala iznova prema korijenju i deblu koje napaja sve što jest. Prošla je puna godina od povrataka na domaće kamenje Lazareta i vrijeme je da večeras, 16. travnja, Lausounds još jednom odjekne zidovima. 

 
Haris tako kao zvučnu podršku za pult stavlja Lazaretskog rezidenta Maroja. Dekada plesačkog iskustva, nekoliko posljednjih godina aktivne involviranosti i doprinosa svijetu koji voli i polarne razlike privatno povučenog tipa koji miksa gerilski precizno, ugrabila su mu mjesta u najvećim hrvatskim klubovima i na festivalskim pozornicama. Uho uz uho s Denisom T. i ČX-om čini okosnicu booking i event agencije BitchBlack u rukama još jednog dubrovačkog gospara Torresa.

FB EVENT: LausoundsHarisMaroje

 
Novi event koji naklon poštovanja daje zvucima Lausa ujedno će i poslužiti kao promocija remixa najnovijeg singla. Početak godine je uhvatio Harisa kako trlja ruke u mraku studija dok je stvarao "All I Need", traku koja niče na križanju elektronike, rocka i orkestralnih navala energije. Uz striktno glazbeni dio Haris je uposlio i glasnice i pobrinuo se i za vokalnu pratnju, a dah života u saksofon upuhuje Žac (Željko Barac). Kako zvuči? Razmišljajte negdje oko asimptote da se Depeche Mode i Kraftwerk susretnu u mraku u ponoć negdje na rubu bara deep house zemlje.
 
 
Kako je bilo najavljeno već kod izdavanja, za remix su odmah bili zainteresirani i Silicone Soul, Mili Sefic, Toton i Acilectro (Pile & Lushi), pa kako zvuči sve što trebaš u mixeru poslušaj na narančastom oblaku SoundClouda.
 

 
Dobro nam došli u Lazarete! Traka je prerezana, sezona je počela, čeka nas dugo, toplo, glasno rasplesano ljeto na obalama bisera Jadrana!
 
FACEBOOK:
 
SOUNDCLOUD:
 
 
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk