Skip to main content
  • 22.09.2021.

Lea Dobričić: Čovjek prema kojem imam veliko poštovanje je Laurent Garnier

Lea Dobričić je u svijet elektroničke glazbe zakoračala već sa 14 godina kada istu otkriva te najdraža joj igračka postaje gramofon.

Piše: 


Predvodnica regionalne scene nastupa ove subote, 25. rujna u sklopu Future Scope Open Air serijala na Jarunu, za koji ulaznice možete nabaviti na Entrio.

Karizmatična i talentirana Lea napravila je pravi mali boom na sceni. Pobjedila je 2013. na Burn Residency u ibiškom klubu Privilege, a zasviravši na Elrow partijima. U kratkom vremena stigla je nastupati uz velika svjetska imena pa ćemo tako izdvojiti Laurent Garniera, Luciana, Richie Hawtina, Umeka, Dubfirea te Marca Carolu.

Zanima nas koja su ti najranija glazbena sjećanja; prva vinylka koja ti je uljepšala sobu?

Najranija glazbena sjećanja me vežu za trance. Još kao tinejdžerka u srednjoj školi zavoljela sam ovu glazbu. Nešto kasnije posjećivala sam ilegelne rave partije po Italiji, a onda sam otkrila techno. Nastavak priče znate 🙂 A što se prve ploče tiče, bila je to The Amazing – Qu'est ce que vous voulez?

FB Event:
Future Scope w. LEA DOBRICIC @ Jarun [25.09.2021.]

Možeš li nam ukratko otkriti zašto si se baš odlučila za karijeru DJ-ice. Imaš li kakvog uzora?

Karijera DJ je došla sasvim spontano dok sam studirala scenografiju u Firenzi. Tamo sam upoznala lokalnu ekipu DJ-eva i počela posjećivati njihove partije. Nedugo zatim u meni se javila želja da se iskušam kao DJ.  Što se tiče uzora, to je čovjek prema kojem imam veliko poštovanje, Laurent Garnier. Najviše mi se sviđa kod njega što nema jedan određeni pravac glazbe koji pušta, već se u njegovim setovima može čuti najrazličitiji mix techna, deepa, housa, jazza itd. Nikada nije dosadan i uvijek me iznova iznenadi.

Godinama se priča kako se žene u DJ svijetu bore sa raznim problemima i predrasudama. Jesi li sama ikada suočia sa takvom situacijom. Danas situacija izgleda donekle bolje, ili misliš da to još uvijek nije to?

Mislim da ne treba praviti razliku između muških i ženskih DJ-eva. Odavno je prošlo vrijeme kada se posao DJ smatrao muškim poslom. 21. stoljeće je i ako žene mogu voziti avione i ići u vojsku, mogu isto tako biti uspješne i kao DJ. Postoje dobri i loši DJ-i, a i to je pitanje osobnog ukusa i ničega više. Uvijek će se naći ljudi koji te vole i koji te ne vole, bez obzira da li se radi o muškom ili ženskom izvođaču.

Kako vidiš Hrvatsku na karti elektroničke glazbe? Kada dođe ljeto zasigurno iskače u prvi plan…

Hrvatska je definitivno postala top destinacija što se tiče elektroničke glazbe. Gomila dobrih festivala koji se događaju na moru za vrijeme ljetne sezone zasigurno dosta govore o tome. Pored toga Hrvatska ima i dobre klubove od kojih su mi omiljeni Boogaloo u Zagrebu i nekoć Crkva u Rijeci.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2