Baner

Magična lokacija za partijanje u Istri - Punta Christo u Štinjanu

Srijeda, 11 Svibanj 2011

Štinjanska tvrđava Punta Christo - jedna od najljepših, najatraktivnijih i sa bilo čim teško usporediva lokacija - javnosti postaje poznata kao kolijevka Seasplash festivala, gdje su se odvijala prva dva izdanja (2003./2004.), a nakon što je prošle godine ugostila treće izdanje Outlook festivala, najvećeg europskog festivala posvećenog bass glazbi i sound system kulturi, postaje otkrivena i popularna daleko izvan naših granica, oduševljavajući u totalu sve koji su je do sada imali mogućnosti posjetiti.


Istovremeno danas postoji kao dokaz kako se uz dozu entuzijazma i puno rada ova nekad napuštena i zapuštena tvrđava, dio povijesno-kulturnog nasljeđa iz doba Austro-Ugarske, pretvorila u atraktivan i koristan društveni prostor, čineći danas nezaobilaznu destinaciju za ciljanu publiku i specijalizirana događanja, upotpunjujući općenito domaću kulturno-turističku ponudu. Tamo će se ove godine održati festivali Seasplash, Sirup Nation i Outlook.

Ovom prigodom najavljujemo otvaranje sezone punte Christo, 21. svibnja.

SEASPLASH SUMMER CLUB floor je novouređeni klupski prostor u okviru tvrđave koji ovom prilikom premijerno otvara svoja vrata, kao novi prostor u kojem Seasplash u suradnji sa udrugom Punta Christo nastavlja lani započetu organizaciju društveno-kulturnih programa, u razdoblju od kraja svibnja do kraja rujna. Ove večeri moći ćete uživati u reggae dancehall dub dubstep mash up programu, uz stare i svježe Seasplash snage (Meniga, Teddy-Lee, L Jay), lokalnu podršku (2steppaz/King Shango Sound), i cijenjene nam goste Balkan's Hi Fi, koji čine pratnju jednom od najboljih UK reggae vokalista - YT-u (domaća publika mogla ga je upoznati kao vokala/MCa na jednoj od turneja UK dub pionira Zion Train po našim područjima prije nekoliko godina).

ATRIUM floor
Rezident DJi zagrebačkog i naširoko poznatog kluba Sirup (Pytzek, Arszenik), uz podršku pulskog DJ Unique-a, dodatno će obogatiti večer svojim tech electro house mixevima, i ujedno najaviti još jedan novi i neizostavni festivalski event - Sirup Nation - koji će se u okrilju tvrđave Punta Christo odvijati u prvom vikendu kolovoza (4.-6.08.).

TUNNEL floor
sa probranom roots & dub selekcijom i vlastitim zvučnim zidom poznatom po moćnim "scoops" zvučnicima u pozadini, za dobre vibracije Tunnel floor-a zaduženi su stalni suradnici Seasplash festivala i domaćini Dubsplash stage-a - Digitron Sound System.

Fort Punta Christo, Štinjan/Pula, Croatia
subota, 21.05.2011.
21h, 30 kn

Seasplash Klub floor:
BALKAN'S HI FI feat. YT (UK)
MENIGA
TEDDY-LEE
L JAY
2STEPPAZ/KING SHANGO SOUND

Atrium floor:
PYTZEK
ARSZENIK
DJ UNIQUE

Tunnel floor:
DIGITRON SOUND SYSTEM

Seasplash Summer Club
@ Fort Punta Christo
Štinjan/Pula, Croatia

Highlights:
4.-6.08. SIRUP NATION festival
w/Hot Chip DJ set, Ewan Pearson, Chris Duckenfield + many more tba!
1.-4.09. OUTLOOK festival 2011
the biggest European bass music & sound system culture festival with over 300 acts!

Magična lokacija za partijanje u Istri - Punta Christo u Štinjanu