Skip to main content
  • mary
  • 7.03.2014.

Mary se vraća u Gjuro 2 nakon više od 20 godina

Prije više od 20 godina ovo znakovito ime nalazilo se među vrlo rijetkima koji su tada preferirali elektronski zvuk u Zagrebu. U klubu Gjuro 2 se tih ranih 90ih održavao program imena Extravaganza, a Mary bijaše rezident programa zajedno sa Dj Ed-om.

Piše: 

Naslovna foto

Mary


Mary je osebujan hrvatski artist koji ima vrlo bogate glazbene korijene, a nakon dugogodišnje karijere za pultom, jedan od rijetkih domaćih DJ-a s tako širokim glazbenim dijapazonom, s obzirom da se njegovi počeci vežu uz electronic body music, industrial, experimental glazbu (koju još uviejk prati i radi na nekim svojim zapaženim i kultnim projektima izvan Hrvatske) da bi mu veći dio "ove" techno & house karijere obilježio upravo techno u svojim zlatnim godinama, dok je danas pak svoj zvuk odveo prema nečemu što možemo opisati kao deep & tech house sound s puno masnog gruva koji korijene opet vuče iz techna. I sve to uz bezprijekornu tehniku.
{youtube}rmUA6_rwT10{/youtube}

Audiometric i Soul Access brendovi su i etikete s odličnim izadnjima iza kojih Mary stoji već dugi niz godina, a donijeli su mu, između ostalog i impresivan broj inozemnih nastupa i jedan je od rijetko priznatih hrvatskih artista u Evropi, koji je nastupao niz godina u legendarnom kultnom pariškom Rex Klubu i ostalim francuskim gradovima te Amsterdamu, Pragu, Torinu, Antwerpenu, Beču, Linzu, itd..
{youtube}m-eZz_Byv5M{/youtube}

Sada, u vrijeme kada se kultura partyjanja polako vraća na partyje, odlučili su Vam ovim edukativno-prazničnim eventom i to ovaj put u režiji legende DJ Marya, jednog od ključnih ljudi za razvoj techno scene u Hrvata tijekom 90-ih, pružiti još jedan nezaboravan tanac do boli u režiji Šum na Umu tima.
{youtube}FBbe-kYSjD4{/youtube}

U svakom slučaju uz podršku rezidenata Gogoleska i BakKe, te Maryjevu nepogrešivu selekciju, očekuje Vas suvremeni techno & house na zagrebački način.

MARY (Audiometric Rec./Soul Industries/Behaviors Rec.)
BAKKA (Šum na Umu)
GOGOLESKO (Šum na Umu, GUM)

Ulaznica 20 kn.

{jcal_latest eventid=5782}

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk