Skip to main content
  • lea dobričić
  • 19.04.2016.

Matrijahat Lee Dobričić u Taboou!

Tabooljani i Tabooljanke čujte i počujete! Sklopite ruke, zavežite žnjirance, obucite nešto komotno i obavijestite prijatelje i rodbinu da vas neće biti kući do subotnje zore. Ohhh. Zašto?

Naslovna foto

lea dobričić
 
Zato jer Taboo nastavlja svoj mjesec velikana elektronike. S rajskih dvora elektroničkog ovoga puta stiže jedna dama. Ženski dodir, jednako suptilan kao i čvrst i nabijen značenjem, u podzemlje zagrebačkog urbanog plesnog centra, 22. travnja (aka jednog divnog proljetnog petka), dovodi Leu. S techno vukovima ovoga puta trči gospodična Dobričić.
 
Matrijahat počiva na mješavini deep house, tech house, minimal i techno glazbe koje bešavno spaja u jednu ekstremnu mješavinu sjajnog. Sve je započelo 2005. na ulicama Beograda od kuda kreće pohod na globalne podije. Precizna tehnika, ekstremna elegancija spajanja nespojivog, glazba koja je povezana emocijom i interakcijom s onima za koje je stvorena i radna etika opsesivnog radoholičara perfekcionista rezultirali su eksplozijom koja je u posljednjih nekoliko godina Leu upisala na najpoželjnije lineupe. Pulteve je dijelila s starosjediocima i predvodnicima krda kao što su Laurent Garnier, Luciano, Richie Hawtin, Umek, Dubfire, Marco Carola, Anja Schneider, Miss Kittin, Azzari & III, Beltek, Supernova, Claude VonStroke, Carlo Lio, Layo & Bushwacka, Silicone Soul…

 
Kako nema ništa ljepše no donijeti u svijet nešto novo, Lea je dokazala svoj produkcijski talent ostavivši u prašini stotine drugih na remix natjecanju 2010. gdje je njen remix Stefano Noferinijeve trake "Papi" sjeo na prvo mjesto i posljedično je ujedno i izdan na Deeperfect Records. Uskoro se dogodila eskplozija i Lea kaskadno sjeda za obiteljske stolove labela kao što su Bosphorus Underground Recordings, Italo biusiness, Freshin, Butane recordings, Lovable Fairy Tale, Killing Machine, No-Logic…
 
2013. je nastupila s novom pobjedom i to onom na burn Studios Residency natjecanju koje joj u ruke stavlja rezidentsku palicu ibiške meke Privilegea i postavlja je kao dio stalnog postava Elrow partija.
 
Pa kako feminitet treba suprotni pol maskuliniteta ne bi li oboje bilo jače, kao mužjaci podršku pružaju:
 
▣ MARY [Audiometric Rec]
▣ SHI PE [Future Scope]
▣ DENIS T. [BitchBlack]
▣ TAR MI [TABOO XCLUSIVE]

 
 
Stoga sakupi one s kojima hodočastiš mračnim podijima, ponoćima i šankovima, doleti kad se kazaljke poklope, izmoli jedan "Zdravo Leo, beata puna, plesači s tobom…" i šapni sve mračne tajne negdje duboko u gužvi. Sve izgubljeno biti će iznova nađeno u mraku floora! Dobro nam došli u Taboo! Amen.

TABOO CLUB ZAGREB

Grgura Ninskog 2 / CRO
FACEBOOK:TABOO CLUB
 
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk