Skip to main content
  • 22.08.2018.

Mladi britanski house princ Esquire u Revelinu

Pa kada mirise ljeta polako istiskuje pokoji žuti list, kada su žudnje, želje i nemiri na vrhuncu intenziteta, a noć sipa zvijezde nad gradove sve ranije, ljeto se još uvijek neda i jedan od interacionalno proslavljenih domaćih klubova još bruji vibracijama svega onog dobrog.

Piše: 


Sada nakon što si se rastopio na obalama i podijima, upio se u pijesak i postao komadić onog razbijenog vala, nakon što si okom pozdravljao zore i kombinirao divlje topline glazbenih noći sa skrovitim obalama, vrijeme je za jednu premijeru kraja kolovoza. Onaj koji odlazi nikada nije isti kao onaj koji se vraća, to i jest sam cilj iskustava, a ponosno nazvani dubrovački klub kulture Revelin 24. kolovoza zove te među svoja kamena rebra da se iznova na krajnjemu jugu upoznaš s predjesenskim zadovoljnim. Pet stoljeća nakon izgradnje ove prkosne tvrđe, ona je danas je prenamijenjena za inkluzivnost plesa, u mjesto gdje sve ono razdvoje nalazi put bešavnom spajanju pred zvučnikom, a ovoga petka po prvi puta u goste zove mladog britanskog house princa Esquirea.

Alias stoji za momka rođenog, odraslog i stasalog na ulicama Liverpoola. Punim imenom Lee Squires, Esquire ti 24. Kolovoza donosi okus britanskog house undergrounda i očijukanja s EDM oštricom iz prve ruke. 29 godina nakon prvoga plača, danas je na licu samo osmijeh, jer je ovaj kompjuterski geek kao glavnu liniju fakultetskog izučavanja odabrao upravo inženjering zvuka. Današnji inženjer bio je tek klinac kada je deset godina nakon kisele eksplozije acid housea kupio svoju prvu ploču – Pulseovu ‘The Love That You Are’ s MInistry labela. Zapetljan u lopove i accapella varijacije Acid Pro-a, Esquire u mnogim trakama odaje počast korijenima jasnim referencama na ishodišta i esencijalne zaokrete.

Ono što stvara namijenjeno je podiju, namijenjeno je da se sluša u zajednici i služi kao katalizator, namijenjeno je upravo rekreiranju prvih vlastitih dana i noći provedenih na flooru lokalnog Paradox Aintree kluba, danas upisanog u legendu plesnog Liverpoola. Upitaš li ga da opiše svoj zvuk opisao bi ga kao optimistični ječeći house natopljen synthom i pianom, no neke stvari jednostavno razumiješ tek kada ih iskusiš. Pa idi pa vidi, pa dođi i pleši, Revelin te čeka. Karte si loviš na službenim stanicama ovdje, a podršku noći nose standardni oslonci svega onog plesnog  – električno eklektični DANCElectricPHILIPE  i Joe2Shine, dok očne interese za tebe poliraju PhiberOptic i VJ Rook. Dobro nam došli!

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2