Skip to main content
  • 2.07.2019.

Neretva Beat – poglavlje drugo

Teće treće tisućljeće, a s njime teče i Neretva, želje, dani, noći i glazba. Tamo u Dubrovačko-Neretvanskoj županiji stoji jedan gradić s cca 1300 stanovnika, mala lokalna zajednica dobrih ljudi koji vjeruju u velike stvari i rade na njima.

Piše: 


I baš tamo u Kominu stoji i lokacija za drugo poglavlje plesnjaka kojeg poznaješ kao Neretva Beat, nastao iz ruku, umova i truda DSI (Delta Sound Industry), ekipe koja je deltu i dolinu Neretve zamislila kao novu okosnicu lokalne scene gdje će se okupiti svi elektroničari županije, a ovaj tek rođeni svježi kolektiv ima velike planove za vrijem koje tek ima doći.

No natrag okom i uhom na Neretva Beat na koji se inauguralno plesalo u klubu Kiteboarding Komin 22. lipnja.  U prvom izdanju zasvirali su Sam Wax, Dami, S@ndra i M&M, a u poglavlju drugom 5. srpnja vraćaju se S@ndro i M&M, te im se pridružuje i DJ Anthony.

M&M slinotvorna ideja slatkih šarenih grizova stoji ovdje ne za salivaciju u iščekivanju okusnih pupoljaka već za finu elektroniku koju serviraju Marko i Matej. Marko je stupio u glazbeno 2017. usidren na linije housea i deep housea, no srce ubrzo vuku mračniji zakutci tvrđeg prljavijeg techna te nastaje i prvi Go Hard event posvećen upravo ovim žanrovskim pritocima, te iz ove ljubavi za organizacijom nastaje i spomenuti DSI. Matej je onaj koji je odrastao uz žubor Neretve da bi ga put odveo daleko od njenih voda i zatim, u prekrasnoj sudbinskoj petlji, iznova na mjesta s kojega je krenuo. Prvobitno plesač na Go Hardu, Matej upoznaje Marka i uskoro se rađa M&M kao b2b udvostručenje za pultom, koje se iz Neretvanskog ušća sada izlijeva i na okolne evente i festivale.

S@ndro nalazi svoje mjesto na prijelomu stoljeća kada je Neretva tek počinjala plesati i u elektroniku se zaljubljuje uz zvuke Chrisa Liebinga, Christiana Varelle i Marca Baileya. Glazbeno istraživanje nastavlja se hodočašćima svim domaćim klubovima, da bi san za pultom ostvario upravo kroz DSI. S@ndro podno krila "zmajeva" donosi progressive i hard techno s primjesama i izletima u minimal i tech.

DJ Anthony voli odlučnost Neretvanskog toka od kada zna za sebe. Ništa nije tako sigurno i odlučno kao rijeke, te je baš na ovom ušću 2007. i učinio svoje prve glazbene korake koji su kroz naredne tri godine evoluirali i u produkcijske vode. U repertoaru će se pronaći svega, od finog dubokog dubokog deep house pa do techna, no svoj sonični potpis na svemu ostavlja s groovy prizvukom.

Spremi sve što trebaš u ruksak i, nisi li blizu Neretve, potrudi se da 5. srpnja budeš. Dodi, pleši, gledaj u vodu, odlutaj iz stvarnosti. Čitav svemir pleše, ništa ne miruje i Beat je jedina istina.

FB EVENT: DSI present Neretva beat / Chapter 2

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2