New Power Vibe # Connected /w Brina Knauss

Utorak, 11 Srpanj 2017

Pitaš li svoju bolju polovicu što misli o vibracijama dobit ćeš onaj osmijeh koji voliš vidjeti i čija širina ovisi o voltaži spomenutih vibracija.


Baš takve omijehotvorene smještaju se još jednom ove subote, 15. srpnja, na podij biblijski velikog floora porečkog Byblosa u još jednom New Power Vibe izdanju. Kako bi bio u kuži sasvim ti je esencijalno namočiti sivu tvar u info da je sufiks "Vibe" nakalemljen ovdje na inicijalni naziv programa s klackalice tisućljeća. Oživljeni New Power Vibe uzeo si je tako za ideju nenakrcavanja lineupa već nudi svakome svome gostu za pultom dovoljno vremena da ispriča što smatra da tonom i rastezanjem tetiva treba biti rečeno i izraženo.

U novom izdanju koncentrični krugovi vibracija u modusu povezivanja dotakli su se i gošće Brine Knauss, i u kolegijalnu joj maskulinu podršku DJ Sylvaina i Unique CRO.Brina ti je tako dama uzgojena i glazbeno odgojena tik preko granice sa slovenskim susjedima. Karijera koja je započela u drugom mediju, onom vokalnom, ovu pjevačicu u ženskom bandu B.B.T. posljedično vodi na novu putanju u Milano gdje inicira karijeru modela. No glazba je uvijek bila ovdje, živa i prisutna, i ni svjetla ni glamur nisu je mogli izbaciti. Počinje s DJ-ingom na privatnim partijima milanskih prijatelja da bi 2012. postala stalna stanovnica talijanskih pulteva, a sezona 2014/15 nastupa s rezidencijom u Stardust klubu gdje je otvorila za velike kao što su H.O.S.H., Solomun, Adriatique, Dennis Ferrer, Maya Jane Coles, Magdalena...

Kako su trud i napredak međusobno isprepletene životne niti tako je 2015. ujedno donijela i rezidenciju ibiških B&B evenata u Ushuaii i redovna gostovanja na Ibiza Global Radio. Ova injekcija samopouzdanja, novih spoznaja i vještina rezultirala je s 95 klupskih gaža i korporativnih eventa kroz Italiju, Veliku Britaniju, Ibizu, Sloveniju, Švedsku i SAD, a žanrovske opne dodiruju se negdje na marginama intenzivnog Deep/Tech/Melodica.Unique CRO si pak ubrzano si krči put kao jedna od hrvatskih izvoznih elektroničkih sirovina. Pušta glazbu da govori umjesto njega, jer sve što vrijedi reći uglavnom riječi same nadilazi, a nalaziš ga tamo gdje se ljube eksperimentalno, perkusije i inteligentna glazba s dušom, dok DJ Sylvain svoje priče priča kroz eklektične house setove natopljene mediteranskim hedonizmom i oštrim nazubljenim rubom slovenskog undergrounda. Nije stranac eksperimentalnim lutanjima ni simultanim majstorstvima na 3 decka uz leteće reminiscencije zvučnih nostalgija zlatne ere elektronike 80-ih i 90-ih.

Pa za nove vibracije, nove priče nove noći i sretne zore na panorami Poreča - dobro nam došli u Byblos!

New Power Vibe # Connected /w Brina Knauss